Assitej: Tiyatroda İntihal İstemiyoruz!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ ASSITEJ’in (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrolar Birliği) tiyatroda intihal sorunu ile ilgili websitesinde yayınladığı açıklamayı paylaşıyoruz:

ASSITEJ Türkiye Merkezi olarak sanatın ve bilimin her alanında yapılan intihalleri kınıyor ve başta mağdur edilen iki üyemiz Erkan Uyanıksoy (Tiyatro Bereze üyesi) ve yönetim kurulu üyemiz Dr. Bülent Sezgin olmak üzere, diğer yazarlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Tiyatro alanında gerek oyun metinlerinde gerek akademik metinlerde son yıllarda çok fazla örneğini gördüğümüz intihal, toplumsal bir sorundur ve hepimizin sorumluluğundadır. Alandaki paydaş kurum ve kuruluşların bir araya gelerek konuyu ele alması ve tiyatro alanında bir akademik-sanatsal dürüstlük girişimi oluşturması gerekliliğine inanıyoruz. Ülkemizde tiyatronun saygınlığını kazanması ve ilkeli, dürüst ve etik değerlere uygun bir şekilde sanat yapılabilmesi için, ASSITEJ Türkiye Merkezi olarak böyle bir girişime çocuk ve gençlik tiyatrosu adına destek olmaya hazırız.

ASSITEJ Türkiye Merkezi Yönetim Kurulu

ASSITEJ

 

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.