Bgst Yayınları: İntihal Entelektüel Yozlaşmadır, Hırsızlıktır

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Yılmaz Arıkan’ın Pozitif Yayınları’ndan çıkan “Uygulamalı Oyunculuk Teknikleri” adlı kitabında 4 farklı yazarın eserlerinden intihal yapıldığı kamuoyuna duyurulmuştu. İntihale maruz kalan yazarlardan Dr. Öğretim üyesi Bülent Sezgin’in “Oyun-Tiyatro-Drama İlişkisi Kuram ve Uygulama” kitabının basıldığı yayınevinden konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Bgst Yayınları’ndan gelen açıklama şöyle:

Yayınevimiz tarafından 2015 yılında basılan Bülent Sezgin’in, Oyun-Tiyatro-Drama İlişkisi Kuram ve Uygulama adlı kitabının belli bölümlerinin Pozitif Yayınevi tarafından basılan Yılmaz Arıkan’a ait Uygulamalı Oyunculuk Teknikleri adlı kitapta kaynak gösterilmeden kullanıldığı yazar tarafından tespit edilmiş ve yayınevimize bildirilmiştir.

Ülkemizde “intihal” entelektüel hayatta sıradan bir hale gelmiş, cezasız kalmış, intihal ile yapılan tezler sayesinde unvan alanlar akademide en yüksek makamlara kadar ulaşmışlardır. İntihal, en hafif tabiriyle aşırılan fikirlerin gerçek sahibine yapılan bir saygısızlık, entelektüel yozlaşmadır; aslında fikir hırsızlığıdır ve hukuki açıdan bir suçtur.

BGST Yayınları olarak intihalle ilgili hassasiyetimizi vurgular, yazar tarafından başlatılan hukuki sürecin destekçisi ve takipçisi olacağımızı bildiririz.

Paylaş.

1 Yorum

  1. Pingback: 11 Ekim- 12 Kasım 2018 Kültür Sanat Gündemi Haber Akışı - artizan

Yanıtla