Derya Alabora Efsane Kadın ile Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Derya Alabora, Ezop Sahne prodüksiyonu tek kişilik komedi oyunu “Efsane Kadın” ile tiyatroseverleri popüler kültürümüzün geçmişine uzanan bir yolculuğa çıkarıyor.

80’li ve 90’lı yılların “Kızıl Bomba” olarak tanınan sahne ve sinema yıldızı Efsane Pars, kaldığı otel odasında vurulmuş hâlde bulunur. İntihar mı etmiştir yoksa biricik köpeği Fondip’i de alarak kaçan genç sevgilisi tarafından vurulmuş mudur? Ülkenin bütün sabah programları Efsane ile çalkalanır. Onlar Efsane’yi kendi bildikleri gibi tartışırken seyirciler, her şeyini erkekler, aşk ve şöhret için feda etmiş bir kadının en renkli, en eğlenceli ve en derin hatıralarına doğru bir yolculuğa çıkıyor.

“Bir kadını gerçekten efsane yapan nedir?” sorusunun izini süren “Efsane Kadın”, küllerinden yeniden doğmuş bir kadının hikâyesiyle seyircinin yüzünde bir tebessüm bırakıyor.

Ali Kemal Güven’in yazdığı, Naz Erayda’nın yönettiği “Efsane Kadın” oyununun dekor ve ışık tasarımı Cem Yılmazer’in imzasını taşıyor. Müzik direktörlüğünü Cumhur Bakışkan’ın yaptığı oyunun yönetmen yardımcıları ise Ezop Sahne’nin kurucuları Hande Selen Canar ve Gizem Ertürk.

Ezop Sahne prodüksiyonu tek perdelik “Efsane Kadın” oyunu, 28 Kasım 2018 Çarşamba akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.