Erdoğan’dan Kavala Operasyonu Açıklaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Anadolu Kültür A.Ş’ye yönelik ‘Gezi Parkı eylemleri’ suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiye ilişkin konuştu.

Erdoğan, operasyona tepki gösteren uluslararası kamuoyuna “Bunlar kendi ülkenizde yapılsa feryat figan bağırırsınız. Bunları külahımıza anlatın” dedi ve ekledi: “Bildiğimiz çok şey var, Türkiye’de bu işlerin finansörü durumunda olan kişiler var; bu içeri alınınca niye rahatsız oluyorsunuz!”

Bir yılı aşkın süredir iddianamesi hazırlanmadan tutuklu bulunan Osman Kavala’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür A.Ş’ye yönelik ‘Gezi Parkı eylemleri’ suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan Yiğit Aksakoğlu, tutuklanırken, Aksakoğlu’nun tutuklanma gerekçesi “içeriği belirlenemeyen” toplantı olarak açıklandı.

birgün

Paylaş.

Yanıtla