Kuklalar Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fil’m Hafızası ve Semaver Kumpanya çok farklı bir etkinlikle ‘Kukla Gecesi’ ile karşımıza çıkıyor.

Uluslararası festivallerde ödülle karşılanmış ‘’kukla’’ temalı kısa filmler 7 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:30’da Semaver Kumpanya’nın Avrupa’yı gezen kukla oyunu ‘’Nasreddin Hoca’’ ile birbirine karışıp sanatseverlerle buluşuyor.

Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Sibel Altan, Uğur Senkeri’nin sahnede olacağı gecede birbirinden özel kısa filmlerle el kuklası, ipli kukla gibi bir çok kukla türünün ve kukla tekniğinin aynı mekanda kullanıldığı kuklalar sanatseverleri bekliyor!

Nasreddin Hoca, ülkemizde yaşayan insanının pratik zekâsını, espri anlayışını, hazır cevaplığını kısaca aklının işleyiş yollarını temsil eden keyifli bir halk kahramanı. Tiyatronun, edebiyatın, mizahın mutfağında çalışanlar için ise tükenmez bir esin kaynağı. Nasreddin Hoca, el kuklası, ipli kukla, gölge kuklası, gibi birçok kukla türünün ve kukla tekniğinin aynı mekânda kullanıldığı bir kukla gösterisi. Elli civarında kuklanın yanı sıra oyuncular da sahnede yer alıyor ve Hoca’nın hikâyelerini Işıl Kasapoğlu’nun dilinden seyirciye aktarıyor.

Işıl Kasapoğlu, işe koyulduğunda seksenli yılların ortasıydı. Oyun, Karina Cheres’in yarattığı kuklalar ve sahne tasarımıyla bütün dünyada yankı buldu. Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da çeşitli kentlerde ve uluslar arası festivallerde yaklaşık beş yüz kez oynandı Nasreddin Hoca.

Nasreddin Hoca New York’ta düzenlenen Mayfest’te ve Sofya’da düzenlenen Sofya Puppet Fair’e katılmış ve ilgiyle izlenmiştir.

Oyun 7 Kasım Çarşamba akşamı saat 20:30’da Çevre Tiyatrosunda…

Birgün

Paylaş.

Yanıtla