Unplugged: Nefes ve Hafızaya Dair Bir Performans

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Unplugged’ Pera Müzesi’nde. Performans, nefes ve hafıza ilişkisini ele alıyor.Pera Müzesi’nde “Mektep Meydan Galatasaray” sergisi kapsamında sanatçı ikilisi biriken “Unplugged” isimli yerleştirmeleri etrafında bir performans gerçekleştiriyor.

Nefes ve hafıza ilişkisini ele alan “Unplugged”, 90’lardan bugüne kalanları otomobil biçimindeki bir balonun koreografik performansıyla irdelerken, sanatçılar ona yine aynı dönemden bugüne taşıdıkları listelerle eşlik ediyorlar. 23 Kasım Cuma günü saat 18.30’da başlayacak olan etkinlik Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından gerçekleştirilecek.

Katılımın ücretsiz olduğu performansın ardından biriken (Melis Tezkan, Okan Urun) ve küratör Çelenk Bafra sergi katında bir söyleşi gerçekleştirecek.

BİRİKEN KİMDİR?

Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından 2006’da kurulan biriken, tiyatro, video ve performans ekseninde Türkiye ve yurtdışında çalışmalar yürütmektedir. biriken’in işleri bugünün gündelik, sosyal ya da kavramsal gerçekliğiyle uğraşır. Performanslarında politik olan, kurgu-gerçek, karakter-performansçı ve kişisel-sosyal arasında eleştirel bir tavırla gidip gelen bedenin hareketinde temsilini bulur. Kimlik oyunları, sanal benlik, yerel-küresel ve kişi-mekân ilişkisi, sürekli değişim içinde var olmaya çalışan kırılgan özneler, işlerinde kendini tekrar eden motiflerdir.

Duvar

Paylaş.

Yanıtla