Ahmet Kaya Müzikleri Eşliğinde Bir Sürgün Hikayesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ahmet Kaya müzikleri eşliğinde bir sürgün öyküsü: Hep Sonradan. Müziklerini Kardeş Türküler’in yapacağı, süpervizörlüğünü Onur Ünlü’nün üstlendiği oyunun provalarına Ahmet Kaya’nın doğumgünü olan 28 Ekim’de başlandı.

Bir sürgün öyküsünün, Ahmet Kaya müzikleri eşliğinde anlatıldığı tiyatro oyunu’Hep Sonradan’ın provalarına, müzisyenin doğum günü olan 28 Ekim’de başlandı. Funda Alp, Didem Kaplan ve Cüneyt Yalaz’ın kaleme aldığı oyunun süpervizörlüğünü Onur Ünlü yapıyor. Metin Göksel’in yönetiminde provalarına başlanan oyunun dramaturgisinde Prof. Dr. Beliz Güçbilmez’in, sahne tasarımında Naz Erayda’nın, ışık tasarımında ise Cem Yılmazer’in imzası var. Sahnede Ahmet Kaya’nın şarkılarını Kardeş Türküler yorumlayacak.

‘Hep Sonradan’ ekibin tarifiyle ‘bir sürgünün, unutmanın, unutmak zorunda kalmanın hikâyesi’ bu… oyun“Unutmanın tersi nedir? Hatırlamak mı? Ya hiç unutmamak? Mümkün müdür?” diye soruyor… Yapımcılığını AN Yapım ve BGST Organizasyon’un üstlendiği ‘Hep Sonradan’, Paris’te sürgünde yaşayan Salih’in, çocukluk arkadaşı Ahmet Kaya ve müzikleri ile unutmama, hatırlama çabasını anlatıyor.

Cüneyt Yalaz, İpek Erdem, Ahmet Melih Yılmaz, Saim Güveloğlu, Ferya Soysal ve Banu Açıkdeniz’in rol alacağı ‘Hep Sonradan’ ocak ayında Uniq Hall’de prömiyer yapacak.

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla