Metin Akpınar ve Müjdat Gezen Adliyede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Müjdat Gezen (75) ve Metin Akpınar (77), bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade veriyor.

Polis ekipleri, savcılığın ifade vermeye çağırması üzerine sabah saatlerinde Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evlerine gitti.

Sivil ekip otosuna bindirilen Akpınar, polis eşliğinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Akpınar, basın mensuplarının soruları üzerine, savcılık ifadesinden sonra açıklama yapacağını söyledi.

Akpınar, daha sonra, ifade işlemleri için savcılığın bulunduğu bölüme geçti.

METİN AKPINAR’IN İLK SÖZLERİ

Metin Akpınar, “Savcı Bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi. Akpınar adliye bahçesinde basın mensuplarının kendisine sorduğu ”Bunu bekliyor muydunuz?” sorusuna “Tabii ki” diye cevap verdi. Akpınar “Evden hastaneye mi yoksa direkt buraya mı getirildiniz?” sorusuna ise “Hayır, buraya geldim” karşılığını verdi.

MÜJDAT GEZEN’İN İLK SÖZLERİ

Gezen ise, kendi aracıyla avukatı ve eşiyle İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na geldi. Polis ekipleri de Gezen’e eşlik etti. Adliyede Müjdat Gezen’i avukatı Celal Ülgen karşıladı. Müjdat Gezen, daha sonra, ifade işlemleri için savcılığın bulunduğu bölüme geçti.

Gezen’e adliyeye girişinde gazetecilerin “Gözaltına alınmayı bekliyor muydunuz?” sorusu üzerine, avukatı Ülgen araya girerek, “Gözaltı yok” diye konuştu.

Müjdat Gezen, basın mensuplarının “Soruşturmayı bekliyor muydunuz?” sorusuna “Bir şey çıkmaz bundan” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan sanatçı Metin Akpınar burada yaptığı konuşmada “Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” ifadelerini kulanmıştı.
DEİK Mali Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracakmış. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bedelini ödeyecekler. Şimdi git bunun bedelini öde” açıklamasında bulunmuştu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında, savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet edildiğini bildirmişti.

ntv

Paylaş.

Yanıtla