ODTÜ’de Medya Topluluğu Kapatıldı, Üç Panel Yasaklandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Sakine Orman!ın bianette yayınlanan yazısının bir kısmını paylaşıyoruz.] ODTÜ’de 19 Aralık günü yapılacak üç etkinlik “seçim süreci” nedeniyle yasaklandı. ODTÜ’deki eylemleri haberleştiren ve kamuoyuna duyuran ODTÜ Medya Topluluğu’nu da kapatıldı.

ODTÜ’de üç etkinlik Rektör ve Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. Ardından 20 Aralık ODTÜ Rektörlüğü tüm öğrencilerine attığı e-posta ile seçim süresi boyunca ülkenin içinde bulunduğu durumu öne sürerek bir açıklama yaptı.

Açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

“Ülkemizin içinde bulunduğu seçim süreci boyunca Üniversitemiz dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile Üniversitemiz bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyecektir.’

asaklanan etkinliklerin ilki ODTÜ Sosyalist Fikir Kulübü’nün 19 Aralık saat 17.45’te düzenleyeceğini duyurduğu “Neoliberalizmin Çıkmazı: Endüstri 4.0, Sarı Yelekliler”di.

Diğer etkinlik 19 Aralık saat 18.00’de “Hayata Dönüş” Operasyonu’nun tartışılacağı Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun düzenleyeceği “İçeri ve Dışarı Ne Kadar Farklı” başlıklı paneldi. Konuşmacılar HDP Milletvekilleri Murat Çepni ve Ali Kenanoğlu ile Burdur Cezaevine yapılan operasyon sırasında kolu iş makinesiyle kopartılan Veli Saçılık’tı.

Yasaklanan üçüncü etkinlik Emek Gençliği’nin düzenlediği “Ekonomik Kriz” başlıklı paneliydi. 19 Aralık saat 17.45’te başlayacağı duyurulan panelin konuşmacıları CHP Milletvekili Selin Sayek Böke, EMEP’ten İskender Bayhan ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim Üyesi Pınar Bedirhanoğulları’ydı.

Medya Topluluğu kapatıldı

Rektörlük ayrıca ODTÜ’de mezuniyet töreni sırasındaki protesto yürüyüşünü ve artan panel, etkinlik yasaklamalarını haber yapan Medya Topluluğu’nu da kapattı.

ODTÜ öğrenci temsilcisi Özgür Gür ve kapatılan topluluklar, bianet’e açıklamalarda bulundu.

Her türlü özgürlüğün yuvası olması gereken üniversitede amfilerin kilitlendiğini, polislerin baskınlar yaptığını ifade eden Özgür Gür, “Temmuz ayında gerçekleşen olaylı mezuniyet törenini haberleştirdiği için ODTÜ Medya Topluluğu’nu askıya almışlardı. Geçtiğimiz günlerde topluluk tüm bu yaşanan panel yasaklamalarını ve polis baskınlarını da haberleştirdi. Bunun üzerine 20 Aralık akşamı topluluğun kapatıldığını bizlere e-posta ile bildirdiler.”

Medya Topluluğu’nun açıklaması

ODTÜ Medya Topluluğu da kapatılma kararıyla ilgili açıklamasında öğrencilere gözdağı verilmeye çalışıldığının altı çizildi.

“Tarafsız gazetecilik anlayışı ile üretim yapan Medya Topluluğu’nun kapatılması ve bunun tüm topluluklara duyurulmasının ODTÜ’nün diğer tüm bileşenlerine gözdağı verme amacı güttüğünün farkındayız.

“Rektörlüğün üniversitemizi sessizleştirme çabasının, atılan kapatılma maili ile beraber aynı gün içerisinde gönderilen ve öğrenci üretimi olan panelleri kısıtlamaya yönelik atılan mailin de aynı amaca hizmet ettiğini görüyoruz.

“ODTÜ topluluklarını ve diğer tüm ODTÜ bileşenlerini bu baskıya ve sessizleştirme çabasına karşı birlik olmaya ve ODTÜ’nün dayanışma ruhuna sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

devamı için tıklayınız

bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.