Fantastik Çocuk Balesi: Kırmızı Çiçeğin Rüyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kırmızı Çiçeğin Rüyası, 23 Ocak’ta İzmirli çocuk sanatseverlerle buluşuyor…

İzmir Devlet Opera ve Balesi 23 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 14.00’da Elhamra Sahnesi’nde Kırmızı Çiçeğin Rüyası adlı fantastik çocuk balesini -İzmir’de ilk kez- sahneliyor.

İ. Çaykovski, L. Minkus, F. J. Haydn, F. Chopin ve A. Rubinstein’ın müzikleri eşliğinde sunulacak olan Kırmızı Çiçeğin Rüyası’nın metni, sahnelemesi ve kostüm tasarımları Hülya Şeren Nüfusçu’ya ait. Serhat Nüfusçu ve Hülya Şeren Nüfusçu’nun koreografisiyle sahnelenen eserin ışık tasarımı Sedat Özen, video prodüksiyonu Ahmet Şeren tarafından hazırlandı. Solo rolleri; Ece Özyılmaz, Yeşim Bıçkı, Simge Yaman, Bilgehan Gültekin, Batuhan Gültekin, Can Alçiçek, Cemre Yılmaz, Damla Ermes, Melodi Sıcakyüz Olataş, Pınar Ertürk, Büke Merder üstleniyorlar. Oyundaki konuşma sesi Melisa Yenal’a ait.

Çiçekleri böcekleri konuşturarak doğayı anlama, anlatma üzerine kurgulanan Kırmızı Çiçeğin Rüyası, klasik bale müzikleri eşliğinde sunuluyor. Eser, yirmi beşi İZDOB Çocuk Balesi’nden, dördü profesyonel bale sanatçılarından oluşan bir kadro ile sahneleniyor. Oyun, anaokulu öğrencisinden, ortaöğretim okulu öğrencisine değin tüm çocukların ilgisini çekebilecek bir yapı ile sahnelenmekte.

Oyunda; Fıstık Tırtıl sahneye çıkarak salondaki seyircilere seslenir; “Hoş geldiniz! Sizlere kırmızı çiçeğin rüyasını anlatmaya geldim; bu anlatıda dansçılar bana yardımcı olacak…” Hemen ardından renklerle süslü danslar başlıyor.  Kırmızı Çiçeğin Rüyası, 23 Ocak’taki prömiyerin ardından, 25, 27 Şubat, 22, 25 Mart 2019 tarihlerinde İzmirli çocuk sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Basın ve yayın kurumu temsilcilerine saygı ile duyurulur.

Paylaş.

Yanıtla