Rutkay Aziz ve Deniz Çakır, Erdoğan’ın Hedefinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine Mozart dinlemeyi tavsiye eden oyuncu Rutkay Aziz ve başörtülü kadınlara hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açılan oyuncu Deniz Çakır’ı hedef aldı.

Partisinin grup toplantısında CHP ve özgürlükler başlığı açan cumhurbaşkanı, CHP yönetimini şöyle eleştirdi: “Bugün CHP yönetimi demokrasi ile halkçılık ile kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyetin eline geçmiştir. CHP adına konuşan ahkam kesen bir takım isimlerin yaptıklarına baktığımızda kimi zaman acı acı gülümsüyor kimi zaman öfkeleniyoruz.”

‘Cumhurbaşkanını bira içmeye zorlamak…’

Erdoğan, “Gitsin cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir” diyen Aziz’e “Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır” diye yanıt verdi.

Erdoğan’a ‘bira’ teklifinde bulunan, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’di. Yılmaz 15 Aralık’ta Halk TV’de “Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu” diye konuşmuştu.

‘Düşünün, adı da sanatçıymış’

Cumhurbaşkanı, oyuncu Çakır için de isim vermeden şöyle dedi: “Bu ülkede başörtülü hanımlara Suudi Arabistan’a gidin demek faşistliğin en sefil halidir. En son bir konserden çıkan başı açık örtülü kızlarımıza orada gelip bu şekilde sataşıp Suudi Arabistan’a gidin burada ne işin var diyenlerin halini düşünün adı da sanatçıymış.”

Çakır hakkında bir AVM kafesinde başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Çakır, iddiayı yalanlamıştı.

Paylaş.

Yanıtla