Rutkay Aziz’den Erdoğan’a: Ben mi Faşistim Mozart mı?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncu Rutkay Aziz, Meclis’te kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Erdoğan ile Aziz’in polemiği, oyuncunun Erdoğan’ın Fazıl Say tarafından konsere davet edilmesine ilişkin bir soruya yanıt vermesiyle başladı.

Aziz’in “Cumhurbaşkanı bir Mozart, Beethoven dinlesin, belki iyi gelir” sözüne Erdoğan şu yanıtı vermişti: “Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır.”

Artı TV yayınına katılan Aziz, cumhurbaşkanının sözlerine cevap verdi.

Oyuncu şunları ifade etti: “Faşizmin ne olduğu o zaman tam bilinemiyor. Ben mi faşist oluyorum bu durumda Mozart mı oluyor faşist? Böyle bir durum varsa ben insanlık adına Mozart’ı korumaktan yanayım.”

‘Müsvedde’ cevabı

Aziz, Erdoğan’ın bazı sanatçılar için kullandığı ‘müsvedde’ lafı için de şunları dile getirdi: “Sanata ve kültür hayatımıza nasıl baktıklarının göstergesidir. Bu Metin’le başladı Müjdat’la, başka arkadaşlarla devam ediyor. Sayın cumhurbaşkanı, Metin’e ve Müjdat’a ‘sanatçı müsveddeleri’ derken aslında ucu açık bir laf ediyor. Yani muhalefette kim varsa, kim eleştirel bir yaklaşım içindeyse bunlar demek ki müsvedde oluyor. Kim müsvedde, kim değil bunu halk zaten belli bir yerde kendisi getirip koyuyor. Bunun ötesinde daha fazla muhatap tutmanın bir anlamı yoktur kendilerini.”

Diken

 

Paylaş.

Yanıtla