‘Timsah’ Oyuncuları: İnsanların Derdi Bilinir Olmak, Tanınmak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Ece Karaağaç’ın Diken’de yayınlanan söyleşisini okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

Birçok farklı disiplinden, birbirinden ünlü oyuncuların bir araya gelerek kurdukları DasDas şimdilerde Metropol İstanbul’daki yeni yerinde yeni oyunlarını izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

Bu oyunlardan biri de bir timsah tarafından yutulmasıyla tuhaf bir şöhrete kavuşan İvan ve bu şöhretin kendi hayatına etkileriyle başa çıkmaya çalışan Zack’in öyküsünü anlatan ‘Timsah’.

Mert Fırat ve Volkan Yosunlu’nun yönettiği ‘Timsah’ı oyuncular Erkan Avcı, Ferit Aktuğ, Hazal Türesan ve Özgün Aydın’la konuştuk.

‘Uzun zamandır beraber bir şey yapmak istiyorduk’

DasDas yeni bir oluşum. Fakat sezona oldukça hızlı başladı. Sizin DasDas’la yolunuz nasıl kesişti?

Erkan Avcı (E.A.): DasDas ilk kurulduğundan beri takip ettiğim bir oluşum. Benim yolumun kesişmesine Didem Balçın öncülük etti diyebilirim. Uzun zamandır beraber bir şeyler yapmak istiyorduk ama yoğun ajandalar yüzünden olamıyordu. Ve nihayet ilk uygunluğumuzda da ‘Timsah’ için bir araya geldik.

Ferit Aktuğ (F.A.): Mert Fırat’la aynı dizide oynadık, Mert DasDas’ın kurucularından, daha dizi başlamadan okuma provasında Mert sıkıştırmaya başladı, bu sette de böyle devam etti, ben ne kadar “Ben hiç tiyatro yapmadım” dedimse de, Mert “Yaparsın, çok güzel olacak” demeye devam etti. Ben de bir yere kadar kaçabildim sonunda da “E, hadi!” dedik ve başladık.

Hazal Türesan (H.T.): Bir telefonla. Yönetmenlerimizden Volkan Yosunlu bir gün beni aradı, projeden bahsetti ve bana metni yolladı. DasDas zaten takip ettiğim bir oluşumdu. Metni okuyup birlikte çalışacağım isimleri de duyunca bu aileye katılmakta tereddüt etmedim.

Özgün Aydın (Ö.A.): Mert Fırat, Didem Balçın, Volkan Yosunlu ile yolarımız Ankara Üniversitesi DTCF’de kesişti. Aynı dönem oyunculuk öğrencileri olarak mesleğe bakışımız da tiyatro heyecanımız da temelde aynı olduğu için onlarla aynı yolda yürümek şüphesiz büyük mutluluk verici. Her geçen gün ortak bir vizyonla büyüyen bir ailenin parçası olmak çok güzel.

Söyleşinin devamı için tıklayınız: Diken

Paylaş.

Yanıtla