Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kadıköy Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması’nın 2019 yılında üçüncüsü düzenlenecek. Kültür-sanat dünyası açısından büyük önem taşıyan bu yarışmada ödüller de olacak. Türkiye’deki tüm yazar ve edebiyatçıların katılması beklenen Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması için son başvuru tarihi ise 15 Temmuz 2019 olarak belirlendi. İşte yarışmaya dair merak edilen tüm detaylar…

Türk tiyatro edebiyatı repertuvarına yeni ve özgün oyunlar kazandırmak, oyun yazarı, edebiyatçı ve şairleri tiyatro oyunları yazmaya teşvik etmek için başlatılan yarışma Türkiye vatandaşı tüm yazar ve edebiyatçıların katılımına açık. Katılımcıların birden fazla eserle de başvurabileceği yarışmaya daha önce sahnelenmemiş, telif hakkı katılımcıyla ait, özgün eserler kabul ediliyor. Yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra 2 adet de mansiyon ödülü yer alıyor.

Son iki senede toplam 428 eserle katılım yapılan yarışmada seçici kurul tarafından belirlenen, ödüle hak kazanan eserler Ocak 2020’de web sitesinde açıklanacak. Ödüller, düzenlenen bir törenle sahiplerini bulacak. Yarışma Seçici Kurulu’nda Türk Tiyatrosu’nun önde gelen isimlerinden Orhan Alkaya, Kemal Aydoğan, Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün, Süreyya Karacabey, Nesrin Kazankaya ve Ön Seçici Kurul’da Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek yer alıyor. Seçici kurulun ödüle değer gördüğü eserler, Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları tarafından geçen senelerde olduğu gibi 2020’de de kitap halinde yayımlanacak.

Esquire

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.