“Ben Kolay Ölmem”in Prömiyeri Arcola Tiyatro’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin en önemli şairlerinden Ahmed Arif ve Cemal Süreya’nın birbirine paralel yaşamları ve arkadaşlıklarını anlatan “Ben Kolay Ölmem” oyunu Dünya prömiyerini Londra’da Arcola Tiyatro’da yapıyor.

İki usta oyuncu Göktay Tosun ve Cüneyt Yalaz’ın Ahmed Arif ve Cemal Süreya karakterlerini canlandıracağı “Ben Kolay Ölmem” 11, 12, 13 Mart günleri saat 19.30’da Arcola Tiyatro’da görülebilecek.

Ceza avukatı da olan oyunun yazarı Ali Has, eseri için “Türkiye’nin Kürt ve Alevi halklarının iki ferdi ve Türk edebiyatının iki büyük üstadının özel hayat hikayelerini şiirleri ile anlatırken bir yandan da onların şahsında kadim halklarının suçsuzluğuna kimselerin dokunamayacağının altını çiziyor” dedi.

Pan Productions’ın yapımcılığını üstlendiği oyunda, Türküler ve Bajar gruplarından tanınan Vedat Yıldırım ve Cansun Küçüktürk oyuna özel bestelerini sahnede canlı da icra edecek.

Oyunun yönetmeni Nesimi Kaygusuz, “Ya hayallerimizi yaşarız ya da korkularımızı” diyerek tüm tiyatro severleri oyuna davet ederek, “Bu hikâye, öznel yaşamlarına ve onların halklarına yapılan sevgisizliğin tüm dayatmalarına maruz kalmış iki şaire ve şiirlerinde bıraktıkları mirasın isyansı ruhuna tekrar yaşam vererek tarihsel bir adaletsizliği sorguluyor” dedi.

XXXXX

Yazan: ALİ HAS
Yöneten: NESİMİ KAYGUSUZ
Oynayanlar: CÜNEYT YALAZ (AHMET ARİF ROLÜNDE), GÖKTAY TOSUN (CEMAL SÜREYYA ROLÜNDE)
Müzik: VEDAT YILDIRIM (Kardeş Türküler), CANSUN KÜÇÜKTÜRK (Bajar)
Ses Tasarım: CEM TUNCER
Yönetmen Yardımcısı: NİMET İYİGÜN
Grafik Tasarım & Video: DUYSAL TUNCER
Yapımcı: ZEYNEP DALKIRAN
Bilet fiyatları: £10/£15/£22/£26
Ayrıntılı bilgi: https://www.arcolatheatre.com/event/i-shant-perish-easily-ben-kolay-olmem/
07375 643620, İnfo@panproductions.co.uk

açıkgazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.