Tiyatrokare’den “Süper İyi Günler”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mark Haddon’un 15 farklı dilde, 32 ayrı ülkede yayınlanan kült  romanı “Süper İyi Günler’’ oyununu Nedim Saban yönetmenliğinde seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor. Emir Özden, Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel ve usta oyuncu Celile Toyon’un başrollerini paylaştığı oyun sahnelendiği günden bu yana dikkatleri üzerinde topluyor. Oyunun müzikleri gençliğin çok sevdiği Son Feci Bisiklet grubuna ait.

Türk Tiyatro tarihinde bir ilke imza atarak gerçekleştirilen oyun teknolojik unsurlar ile kuşatılan sahnede Christopher Boone’un iç dünyasını vurgulu efektleriyle seyircisine aktarıyor. Üç boyutlu animasyonlar eşliğinde ve tamamı 80 metrekare LED ekranlardan oluşan özel dekorla oynanan tiyatro sahnelerine kazandırdığı yeni soluk ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Tufan Dağtekin’in gerçekleştirdiği görsel tasarımı izleyenler, yaşadıkları seyir keyfini “yepyeni bir deneyim” olarak tanımlıyorlar ve oyunda dünyaya yepyeni bir çerçeveden baktıkları bir deneyim yaşadıklarını belirtiyorlar.

Süper İyi Günler 16 yaşındaki asperger sendromu taşıyan Christopher Boone’un hikâyesi üzerine kurulu. Sosyal, iletişimsel ve algısal becerilerin gelişiminde farklılık olarak tanımlanan bu sendrom Albert Einstein, Bill Gates, Lionel Messi, Charles Darwin, Tim Burton, Wolfgang Amadeus Mozart gibi ünlülerde görülmüş. Süper İyi Günler’in metaforları anlayamayan, yalan söylemeyen kahramanı Christopher Boone da kısa süre içinde gençliğin çok sevdiği bir roman kahramanına dönüşmüş.

Süper İyi Günler romanından Simon Stephens tarafından uyarlanan oyun, bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere dünya çapında “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time” adıyla 3 milyondan fazla seyirciyle buluştu. “Tony ve Oliver gibi prestijli ödüllerde başta “En İyi Oyun” olmak üzere nice ödüle layık görüldü.

Ford Türkiye’nin katkılarıyla, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanında Beko, Michelin gibi markaların çözüm ortaklıklarıyla perdelerini açan oyunun 23, 24 Ocak ve 16, 17 Şubat için hızla tükenen biletlerine ve doğrudan otizmli bireylerin eğitimine katkı sağlayacak Tohum Zone kategorisi biletlerine www.biletix.com  adresinden ulaşılabiliyor.

Oyun künyesi:

Türkçeye Kazandıran ve Yöneten: Nedim Saban
Dekor& Işık Tasarım: Kerem Çetinel
Görsel Yönetmen: Tufan Dağtekin
Kostüm Tasarım: Makbule Mercan
Koreografi: Orçun Okurgan
Soundtrack: Son Feci Bisiklet / Arda Kemirgent
İkinci Yönetmen: Halim Ercan
Sanat Koordinatörü: Bülent Seyran
Dramaturji: Ezgi Gülümser
Yönetmen Yardımcısı: AysudaDalğıç
Afiş Tasarım: İsmail Anıl Güzeliş
Oyun Fotoğrafları: Emre Mollaoğlu
Oyuncular: Emir Özden, Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel, İbrahim Can Sayan,  Şebnem Şeviktürk, Onur Kırat, Uğur Can Arıkan, Cem Arslan,  Sevcan Aydın, Beste Koçak ve Celile Toyon.

Detaylı bilgi için: Elif Dişli elif@sebnemisgorpr.com
Tel: 0542 717 50 94

Paylaş.

Yanıtla