Berlin’de Tiyatro Festivali Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Berlin Tiyatro Festivali 3 Nisan’da başlıyor. Türkiye’den çeşitli tiyatrolar Berlin’de izleyici ile buluşuyor.

Berlin Tiyatro Festivali bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. Dört yıldır aralıksız devam eden ve bu yıl da Türkiye’den çeşitli tiyatroları ağırlayacak olan Berlin Tiyatro Festivali, Berlin izleyicisini zengin bir program ile karşılıyor. Oyunların yanı sıra, film gösterimlerine ve atölye çalışmalarına yer veren 4. Berlin Tiyatro Festivali, Berlin’de uzun yıllardır faaliyet gösteren tiyatro topluluğu Theater28 ve tiyatronun genel sanat yönetmeni Ufuk Güldü tarafından organize ediliyor.

2009 yılında, genel sanat yönetmeni Ufuk Güldü tarafından kurulan Theater28, kurulduğu günden bu yana çeşitli projelerin hayata geçirilmesini sağladı. Daha önce Türk-Alman Çocuk Tiyatrosu festivalini de hayata geçiren topluluk, Türkiye’den çok sayıda tiyatro topluluğunun Almanya seyircisi ile buluşmasını sağladı. Aynı zamanda kendi prodüksiyonlarına da sahip olan Theater28 yerli birçok yazarın oyunlarını Almanya’nın çeşitli şehirlerinde sahneledi.

Bu yıl 4. Berlin Tiyatro Festivali’nin programı oluşturulurken farklı bir program oluşturulmaya odaklanıldı. Türkiye‘de son yıllarda oldukça ses getiren alternatif  sahnelerin  ve  tiyatroların  oyunlarına yer verildi. Theater28, çeşitli kurumların da desteğini arkasına alarak festivalin gelenekselleşmesi için çabalamaya devam ediyor.

3 Mayıs’ta başlayacak olan festivalde ŞermolaPerformans’tan Disko 5 No’lu, Bam İstanbul’dan Kader Can, Seyhan Arman’dan Küründen Kabare, Kadıköy Emek Tiyatrosu’ndan Cadı Avı, Moda Sahnesi’nden Grimm Kardeşler ve Theater28’den Metot isimli oyunların seyirciyle buluşması sağlanıyor. Beş gün sürecek olan festivalde “Perdesiz Sahneler” isimli film gösterimine de yer verilecek.

Almanya’ya yaşayan ve Türkçe konuşan izleyici kitlesinin yerli oyunlar ile buluşması adına önemli bir adım olan Berlin Tiyatro Festivali, izleyicilerin unutulmaz oyunlar ile buluşmasını sağlayacak.

Festival Programı                                            

3 Nisan 2019 20:00 Şermola Performans – Disko 5 No’lu

4 Nisan 2019 20:00 Bam İstanbul–Kader Can

5 Nisan 2019 20:00 Seyhan Arman–Küründen Kabare

6 Nisan 2019 13:00 Film Gösterimi –  Hakan Dursun–Perdesiz Sahneler

6 Nisan 2019 20:00 Kadıköy Emek Tiyatrosu–Cadı Avı

7 Nisan 2019 14:00 Moda Sahnesi–Grimm Kardeşler

7 Nisan 2019 18:00 Theater28 – Metot

Paylaş.

Yanıtla