Nilüfer Tiyatro Festivali 7. kez Perde Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nilüfer Tiyatro Festivali 7. kez Bursa’da tiyatroseverlerle buluşuyor. 9-27 Mart tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, 23 tiyatro topluluğu, tiyatronun duayen isimlerinin yer aldığı  31 temsil ile sahne alacak.
Nilüfer Belediyesi’nin daha önce iki yılda bir düzenlediği Nilüfer Tiyatro Festivali artık her yıl izleyici ile buluşacak. Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan festival yine çok özel oyunlarla tiyatro meraklılarına ‘merhaba’ diyecek.’ Sonra Açılacak Perde’ sloganıyla düzenlenen festivalde, oyunlar,  6 ayrı sahnede 19 gün boyunca sahnelenecek.

Sanatseverlerin büyük heyecanla beklediği 7. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin açılışı ‘Beni Bekleme Kaptan’ oyunu ile yapılacak.  Prof. Dr. Beliz Güçbilmez’in yazdığı, Uluç Esen’in yönettiği  ‘Beni Bekleme Kaptan’ Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları sahneleyecek. Oyun tiyatro festivalinin açılışının yapılacağı  9 Mart’ta aynı zamanda dünya prömiyerini yapmış olacak.

Tiyatro tutkunlarının tam bir şölen yaşayacağı 7. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde 23 tiyatro topluluğu 31 temsil ile sahne alacak.Bu yıl ‘Sonra Açılacak Perde’ sloganıyla düzenlenecek olan festival birçok duayen sanatçıyı konuk edecek. Şener Şen, Genco Erkal, Haluk Bilginer, Rutkay Aziz, Füsun Demirel, Levent Ülgen, Lale Mansur ve Taner Barlas gibi isimler, temsilleriyle izleyici karşısına çıkacak.

Kapanış galası 27 Mart’ta Dünya Tiyatro Günü’nde özel bir programla gerçekleşecek. Kapanışta, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları, Burçak Çöllü yönetimindeki Nilüfer Bando ekibinin eşliğinde,  tiyatrodan bilinen şarkıları, tiyatro ritüelleriyle sentezleyerek seyirciye sunacak. 7. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde tiyatro oyunları dışında, altı atölye çalışması yapılacak ve oyun ekipleriyle söyleşiler gerçekleştirilecek. Festival kapsamında ayrıca 40 Ayna-Muammer Yanmaz Sergisi de sanatseverlerle buluşacak. Festivalde oyunlar, Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi Ayşe Selen Deneme Sahnesi, Nazım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi, Merinos AKKM, ve Podyum Sanat Mahal’de sahnelenecek.

Festival oyunlarını 15 TL ile 40 TL arasında değişen bilet fiyatları ile izleyebilecek olan tiyatro severler biletleri Nâzım Hikmet Kültürevi gişesi, Uğur Mumcu Sahnesi gişesi ve Konak Kültürevi gişesinden veya https://biletweb.nilufer.bel.tr/ adresinden temin edebilecek.

Bilet satışları 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de online olarak başlayacak.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.