2. Türkiye-Almanya Tiyatro Köprüsü Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hamburg’daki 2.Türkiye-Almanya Tiyatro Köprüsü Festivalinde Sri Lanka’daki korkunç saldırıda katledilenler anıldı. Festivalde sahne alan Hamburg Klasik Türk Müziği Korosu, festivalin birinci bölümünü  kin ve nefrete inat kardeşlik mesajları veren “Hayat Bayram Olsa” parçasıyla noktaladı.

28 Nisan’a kadar devam edecek olan festivali düzenleyen Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay ve koro adına sunumu yapan Belgin İlkin, esef verici saldırıdan duyulan üzüntüyü dile getirdiler. Canbay, “İnsan düşmanlarının kin ve nefretlerine inat, farklı kültürler, etnik kökenler ve inançlar arasında kardeşlik ve dostluk köprüleri kurmaya devam edeceğiz. İnsanlar ayrıştırmaya çalışanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak” şeklinde konuştu.

Kardeşlik Şarkısıyla Noktaladılar”

Ud üstadı Erol Arslan yönetiminde koro hicaz, muhayyer kürdi, nihavent, segah ve rast makamında 14 parça seslendirdi. Solistler Recai Karabuğday “Bırakma Ellerimi”, Levent Kuzgun “Leyla” ve Belgin İlkin “Özlediğim Şarkısın Kulaklarımda” parçalarını okudular. Koro “Kalenin Bedenleri” şarkısı ise Türkçe ve Yunanca okuyup, dostluk ve kardeşlik mesajları veren “Hayat Bayram Olsa” parçasıyla konseri noktaladı.

Meltem Cumbul ve Emre Yavuz ile Müzik ve Edebiyat

Festivalin doruk noktasını 27 Nisan perşembe akşamı oluşturacak. Mittelweg 11 adresindeki Rudolf-Steiner Haus’da, Meltem Cumbul edebiyatın ve müziğin birleştiği akşamda, Fransız kadın yazar George Sand’ın metinlerini, Viyanalı piyano virtüözü Emre Yavuz yorumlayacağı Polonyalı bestekar Frédéric Chopin prelüdleri eşliğinde okuyacak. Bir dönem beraber yaşayan ve sanat çevrelerinde çok farklı kişilikleri nedeniyle “zıt çift” olarak nitelenen Sand ve Chopin dokuz yıl süren beraberliklerinde birbirlerinin çalışmalarını da etkilediler.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.