“Bize Bir Tiyatro Müzesi Gerek”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Kuruluş aşamasındaki Türkiye Tiyatro Vakfı ilk etkinliğini düzenliyor. Türkiye tiyatrosunun belleğini oluşturmak ve bu yönde farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan Vakfın düzenlediği “Bize Bir Tiyatro Müzesi Gerek” başlıklı panel 9 Nisan Salı günü ENKA Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Panelde Türkiye Tiyatro Vakfı’nın kurucu üyesi dramaturg-yazar Esen Çamurdan, eğitmen-oyuncu Can Gürzap ile Tilbe Saran’ın yanı sıra Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi genel müdürü Özalp Birol, Müze Sergi İşleri kurucusu Deniz Koç Çeliker ile akademisyen-oyuncu Yavuz Pekman konuşma yapacaklar. Panelin moderatörlüğünü gazeteci- yazar Zeynep Oral üstlenecek.

Panelde Türkiye’nin tiyatro mirasından Türkiye Tiyatro Vakfı’nın çalışmalarına, bu alandaki müze ihtiyacından tiyatro alanında arşivcilik, koleksiyonculuk ve çağdaş müzecilik konularına kadar pek çok başlık ele alınacak.

PROGRAM

Moderatör,  Zeynep Oral (Gazeteci-Yazar)

13.35-13.45:   Özalp Birol (Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü); “Bir Müze Kurmak: Görüşler, Öneriler”.

13.50-14.00:   Deniz Koç Çeliker (Müze Sergi İşleri kurucusu); “Yeni Müzecilik”.

14.05-14.15:   Can Gürzap (Eğitmen-Oyuncu); “Tiyatro Mirasımızı Neden Koruyamadık?”

14.20-14.30:   Tilbe Saran (Eğitmen-Oyuncu); “Tiyatro Müzesinin gerekliliği.”

14.35-14.45:   Yavuz Pekman (Akademisyen – Oyuncu); “Tarih Bilinci ve Tiyatro Arşivciliği”

14.50-15.00:   Esen Çamurdan (Dramaturg -Yazar, Türkiye Tiyatro Vakfı Kurucu Üyesi); “Kurulma aşamasında Türkiye Tiyatro Vakfı’nın Çalışmaları ve Hedefler”

15.05 … Soru ve yanıtlar.

Paylaş.

Yanıtla