Tenê Ez: Oynamaya Devam

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Bir uçak kazasında hafızasını kaybeden berber beş sene sonra iyileşip evine döner. Evinden uzakta geçirdiği bu beş sene içinde ülkedeki otoriter yapı tam bir diktatörlüğe dönmüştür. Fiziki olarak diktatöre çok benzeyen berber karışıklıkta askerler tarafından başa getirilir. Ve büyük konuşmayı yapacağı gün gelmiştir…

Teatra Jiyana Nû(Yeni Yaşam Tiyatrosu) Tenê Ez oyununu sahnelemeye devam ediyor. Charlie Chaplin’in Büyük Diktatör filminden uyarlayarak yazdıkları oyun Şişli’deki Mezopotamya Sahnesinde seyirci karşısındaydı. Oyun, Büyük Diktatör filminin omurgasına fazla dokunmadan bazı yerel göndermeler yaparak uyarlanmış. Oyunlarında her zaman halk tiyatrosu öğelerini kullanan topluluk alıştığımız usluplarına Mim Sanatını da ekleyerek seyirci ile buluşturuyorlar. Ayrıca sahneler arası bağlantıları  kurmak için barkovizyondan faydalanmışlar. Oyundan sonra konuştuğumuz oyuncular, tek perdelik oyunun uyarlamasını daha çok Cihat Ekinci yapsa da kolektif bir oyun olduğunu vurguluyorlar.

Oyundaki pantomimden faydalandıkları kısımlarda daha çok Mehmet Selin Sağdıç destek vermiş çalışmalarına. Teknikte Ronî Ekinci, koreografide Serhat Kural, müzikte Nurhak Kılagöz emek verirken, rejide Ömer Şahin, Rugeş Kırıcı ve Cihat Ekinci yer almış. Oyundaki diktatör ve berber karakterini Mehmet Musaoğlu, diğer karakterleri Rugeş Kırıcı, Baran Yılmaz, Ömer Şahin ve Cihat Ekici oynuyorlar.

Teatra Jiyana Nû(Yeni Yaşam Tiyatrosu) Tenê Ez oyununu ve repertuarda olan Bêrû oyununu kendi sahneleri olan Mezopotamya Sahnesi’nde ve kendilerine sahne açan nadir kurumlardan Gölge Kültür Merkezinde sahnelemeye devam ediyorlar. Ayrıca 26 Nisan 4 Mayıs günleri arasında yapılacak olan Amed Tiyatro Festivali kapsamında oyunlarını sahneleyecekler.

Mimesis

Paylaş.

Yanıtla