Türkiye’de Tiyatronun Serüveni: “Uzun Yolda Bir Mola”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro eleştirmeni, yazar, akademisyen ve çevirmen Ayşegül Yüksel, kaleme aldığı “Uzun Yolda Bir Mola” isimli eserinde, Türkiye’de tiyatronun serüvenini kapsamlı bir anlatım ile okuyucuya sunuyor. Habitus Kitap etiketiyle raflarda yerini alan kitabın tanıtım bültenini paylaşıyoruz.

Bir soluk alıp mola vermekte fayda var, zira Türkiye’de tiyatronun serüveni oldukça uzun ve meşakkatli. Ayşegül Yüksel de bizi bu zorlu yolculuğa rahat ve keyifli bir anlatımla çıkarıyor.

Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından ödenekli tiyatrolara, oradan özel, alternatif ve amatör tiyatrolara kadar sahnelerde yer etmiş deneyimli isimlerden, günümüzün umut vaat eden tiyatroya gönül vermiş gençlerine kadar kapsayıcı bir anlatımı bizlere sunuyor.

Bir dönemin en önemli oyunları ve toplulukları, günümüzün ses getiren isimleri ve sahnelemeleriyle buluşuyor; AST bir yaşına daha giriyor; Dostlar yürüyüşüne devam ediyor…

Ve tiyatro, tüm insanlık tarihini kapsayan sürecinde herhangi bir araştırmacının ve incelemecinin bu alanda son noktayı koymasının olanaksız olduğu yerde, dünyanın herhangi bir köşesinde olduğu gibi Türkiye’de de dört koldan gürül gürül ilerliyor.

Bu kitap da tiyatronun Türkiye serüveni, kısa bir Türkiye tiyatro tarihi ve uzun yolda sadece kısa bir mola… Şimdi bir duralım, yarın yola devam ederiz…

KARINCA GAZETESİ

Paylaş.

Yanıtla