10.Doğa Koleji Tiyatro Festivali: Yarış(ma) Değil Buluşma

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ 10. Doğa Koleji Tiyatro Festivali, “yarış(ma) değil buluşma” sloganıyla tam on yıldır, binlerce çocuk ve genci tiyatro sanatıyla tanıştırdı. Sanatın kaynaştırıcı, barışçıl ve özgüven yükseltici yönüne vurgu yapan çocuk merkezli festival, 6 Mayıs-28 Mayıs 2019 tarihleri arasında Doğa Koleji’nin İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası kampüslerinde yapılacak.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla yüzlerce çocuğun sahne alacağı şenlik konseptindeki festivalde, farklı tarzlarda birçok oyun sahnelenecek. Doğa Koleji Drama ve Tiyatro Bölümü ve Doğa Koleji Lise Edebiyat bölümünün ortaklaşa düzenlediği festivalde, yetenekli ve sanatsever öğrenciler sahnede olacaklar.

Türkiye ve dünya edebiyatından klasiklerin ve özgün doğaçlama oyunların yer alacağı festivalin on yıldır koordinasyonunu üstlenen Dr. Bülent Sezgin, “festival sayesinde çocuk ve gençlerin özgüveninin arttığını, sanat ve edebiyatı daha çok içselleştirdiklerini ve bu sayede bir dünya vatandaşı olarak geliştiklerini” vurguladı.

Paylaş.

Yanıtla