Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali Başvuruları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali,  Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED) tarafından çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle gerçekleşmektedir. 2009 yılından beri düzenlenen ve bugüne kadar gönüllü bir ekiple birlikte birçok zorluğa göğüs gererek gerçekleştirilen, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivalini yaşatmaya ve sürekliliğini sağlamaya çalışmaktayız.

Festivalimiz Mardin’de yaşayan çocuk ve gençleri, evrensel Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu örnekleriyle buluşturup, karşılıklı sanatsal, bilimsel, estetik ve kültürel alışveriş zemini hazırlayarak, yöre halkına farklı çocuk ve gençlik tiyatrosu örneklerini tanıma olanağı sunmaktadır. Aynı zamanda, Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivalinin; Mardin’in kültürel ve tarihi dokusuyla bütünleşen, efsaneleri ve hikâyeleriyle beslenen ve büyüyen bir festival olmasına özen gösterilmektedir.

DRASED; bugüne dek 7 kez gerçekleştirdiği festival kapsamında Mardin, ilçeleri ve köylerini de içine alarak, toplam 88,760 çocuk ve genci, ulusal ve uluslararası profesyonel tiyatro gruplarıyla buluşturmuş, çeşitli uzun soluklu atölye çalışmaları gerçekleştirerek, tarihi ve kültürel dokuyu temsil eden efsane ve hikâyelerden beslenen sanatsal ürünler ortaya çıkarmıştır.

Geçen yıl, birçok sıkıntı ve olanaksızlığa rağmen festival ekibinin gönüllü çabaları, az sayıdaki katılımcı grupların özverili katkıları ve AB Sivil Düşün Programı’nın desteği ile iki yıl üst üste yaşanan tıkanıklık süreci aşılmış ve 7’inci festival nihayet gerçekleşebilmiştir.

Böylece; 8’inci festivalimizi,01-08 Kasım 2019 tarihleri arasında, gerçekleştirmek üzere, yola koyulmuş bulunmaktayız.

Dolayısıyla; 8’inci Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’ne tiyatro gruplarının katılımı için başvuru kabulümüz başlamıştır.

Katılım şartları hakkında bilgi almak için;

www.mardintiyatro.org ,

http://dramatiksanatlar.org/

https://www.facebook.com/dramatiksanatlar/

https://www.facebook.com/groups/506533796031292/?ref=bookmarks sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeleri aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Başvurunuzun tamamlanması için Başvuru Formunu ve Katılım Şartnamesini eksiksiz doldurmanız ve gerekli belgelerle birlikte 14 Haziran 2019 tarihine kadar kargo veya posta(e-Posta da olabilir) yoluyla bize ulaştırmanız gerekmektedir. Festivalimiz hakkında bilgi almak ve katılımcı olmak için dilerseniz, (+90) 0 530 580 37 00 numaralı telefonu arayabilir ve dramatiksanatlardernegi@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.

Başvuru Formu: http://mardintiyatro.org/wp-content/uploads/2019/05/2-2019-BasvuruKosullari.pdf

Katılım Koşulları: http://mardintiyatro.org/wp-content/uploads/2019/05/3-2019-BasvuruForm.docx

Nurhan ÖKTEM

Festival  Yönetmeni  ve

DRASED Başkanı

 

Paylaş.

Yanıtla