Ataşehir Belediyesinden Önemli Proje: ‘Sanat Eğitimi Mahallenize Getiriyoruz’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında çeşitli branşlarda eğitim alan çocuklar ve yetişkinler 29 Mayıs Çarşamba günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gösteri sergilediler. Proje kapsamında öğrenciler bale, halk oyunları, dans, gitar, keman, piyano, bağlama, perküsyon, drama ve tiyatro gibi çeşitli branşlarda sergilemeler yaptılar.

Projede Ataşehirli çocukların bir yıl boyunca yaptığı resimler “Sihirli Renkler” adıyla MSKM’de açıldı. Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Anadolu Halk Müziği Topluluğu, Özgür Sanat Çoksesli Korosu, Çocuk Korosu, MSKM Halk Müziği Korosu ile Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konserleri de Ataşehirlilerden büyük ilgi gördü. Tiyatro öğrencileri “Pinokyo” ve “Masallar Diyarı” adlı oyunlarla sahnedeki becerilerini gösterirken Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları da “Ay Işığında Şamata” ve “8 Kadın” adlı oyunlarla beğeni topladılar.

Kapanış gösterisini ise Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu yaptı. Topluluk, Anadolu’nun etnik danslarının yanı sıra modern dans gösterileri de sergiledi. Gösteride mülteci çocuklar ve Neşet Ertaş için özel bölümler yer aldı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yaptığı açıklamada, “Her yıl on binlerce vatandaşımızı kültür ve sanat faaliyetleri ile buluşturuyor olmaktan gurur duyuyor ve bunun sürdürülebilir olması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet

 

Paylaş.

Yanıtla