İstanbul Fringe Festival’in Katılımcıları Belli Oldu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / İlk kez 1947’de Uluslararası Edinburg Festivali’ne katılan 8 misafir ekiple başlayan Fringe, 18 – 22 Eylül tarihleri arasında Türkiye’den ve dünyadan 20 ekibin tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işlerini ilk kez İstanbul’da, 12 farklı sanat alanında ağırlayacak.

Çeşitliliği ve özgünlüğü kentin dinamiği ve çok kültürlü doğasıyla buluşturmak üzere yola çıkan Istanbul Fringe Festival dünyadaki diğer örneklere de paralel olarak disiplinlerarası bir programla ilk yılında Türkiye’den ve dünyadan 20 ekibi bir araya getiriyor.

Uluslararası Fringe Topluluğu’nun bir parçası olan Istanbul Fringe Festival’in ilk senesinde İtalya, Macaristan, Yunanistan, Belçika, Tayvan, Fransa, Polonya, ABD, İsviçre, Hong Kong, İran ve Türkiye’den ekipler yer alıyor. Programda tiyatro, dans ve performans gösterilerinin yanı sıra yerli ve yabancı ekiplerin vereceği workshop’lar ve partiler de bulunuyor.

Yeni ve dinamik olanı kültür ve sanat yoluyla arayan katılımcılarını, yaratıcı bir atmosfere çağıran Istanbul Fringe Festival’in biletleri 25 Haziran’dan itibaren tiyatrolar.com.tr sitesinde satışa sunulacak.

İstanbul’un Sanat Mekanları Istanbul Fringe Festival’e Destek Veriyor

Şehrin iki yakasına yayılacak ve 5 gün sürecek festivalin destekçi mekanları ise şöyle sıralanıyor: Akbank Sanat, Anahit Sahne, Beykoz Kundura, Boa Sahne, Caddebostan Kültür Merkezi, Craft Tiyatro, DasDas, Feriye, Iparho,  Kumbaracı 50, Mecra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Kampüsü, Moda Sahnesi, NoAct Sahne, Sakıp Sabancı Müzesi ve Tuhafier.

Istanbul Fringe Gönüllülerini Arıyor

18 – 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Istanbul Fringe, festival boyunca birlikte çalışacağı gönüllüleri davet ediyor. Üniversitelerin sanat bölümlerinde eğitim gören ve sahne sanatlarına ilgi duyan gençler, https://www.fringeistanbul.com/trk/katilim üzerinden ulaşılabilecek gönüllü formunu doldurarak başvuru yapabilecek.

Festivalde Yer Alan Projeler – Sanatçılar

Ama – Nadir Sönmez (Türkiye)

Amunini – Ocram Dance Company (Italy)

Awakening – Ladder Art Company (Hungary)

Cute (Skin) – Matroos Dance Company (Italy)

Effigies – Ionna Angelpoulou Dance Company (Greece)

Factory – Resident Island Dance Theatre (Taiwan)

Ferocia – Giolisu (Belgium)

Fısıltı Odası – Sanat Mahal (Türkiye)

Manbusha – Girolami e Giacomo (Italy)

Petite Mecanique Humaine – Cie Kontamine (Fransa)

See Me – Eliza Kindziuk (Poland)

Sweet Swan Sway – ARB Dance Company (Italy)

The Chess Player – Theatre Omnibus (USA)

The Sensemaker – Woman’s Move (Switzerland)

Toilet Pump – Cultural Connections (Hong Kong)

Travel of Clowns – Ishigh Group (Iran)

Vicdani – Mine Çerci (Türkiye)

Vorteks – Ebru Cansız (Türkiye)

Waiting for the Fishes – Silvia Pezzarossi (Italy)

Wreck – Insiemi Irreali (Belgium)

Paylaş.

Yanıtla