Kapatılan Belediye Tiyatrosu İzmir’den Ödülle Döndü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçtiğimiz Mayıs ayında Aydın Efeler Belediyesi’nin yeni belediye başkanı tarafından kapatılan, eski adıyla Efeler Belediye Tiyatrosu, yeni adıyla Ekip Atölye oyuncuları, Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri kapsamında düzenlenen ve 46 ekibin katıldığı ödül töreninde Yılın En İyi Kostüm Tasarımı ödülü ile Yılın Yapımı ödüllerini alarak bir başarıya daha imza attı.

Ekip Atölye oyuncuları ve ekibi Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri kapsamında “Yine Başladılar Şarkılarına” adlı oyunla 4 dalda ödüle aday gösterilmişti. Yılın Işık Tasarımı, Yılın Genç Kuşak Erkek Oyuncusu, Yılın Kostüm Tasarımı ve Yılın Yapımı. Ekip Atölye, Yönetmenleri Arkın SELEK ile birlikte, tiyatro adına verilen en prestijli ödüllerden olan Özdemir Nutku ödüllerinden ikisi, Yılın Kostüm Tasarımı ve Yılın Yapımı ödüllerini alarak Aydın’a döndüler.

Yılın yapımı ödülünü almak için yönetmen Arkın SELEK sahneye çıktığında salondaki oyuncular hep bir ağızdan oyunda geçen şarkıyı söylemeye başlayınca salonda duygulu anlar yaşandı.  Ödülünü alan Selek;  “7 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Efeler Belediye Tiyatrosu ile ilişiğim kesilmiştir.  Tiyatromuzu kurduğumuz günden bugüne kadar yanımızda olan emek veren destek veren herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında Birincisini düzenlediğimiz Muzaffer İzgü Tiyatro Festivali açılışında yaptığım konuşmada da söylediğim gibi; Efeler Belediyesi, yolculuğumuzdaki duraklardan biriydi. Ekibim ve ben bu durakta yaptığımız işler, duyduğumuz övgüler, kazandığımız başarılar, hak ettiğimiz ödüllerle onur ve gurur duyuyoruz. Bu ödül de bunun bir nişanesidir. Kısa zamanda pek çok hayalimizi gerçekleştirdik, yıllardır Aydın’da olan ve tiyatro yapıyoruz diyen kişilerin ve grupların cesaret edemediği işler başardık. Bu şehre bir tiyatro festivali kazandırarak tarih yazdık. Ne mutlu bize ki bu duraktan başımız dik, alnımız ak, gülerek ayrıldık. Biz kocaman, güçlü, emekçi ve tiyatroya sevdalı güzel bir aileyiz. Sadece sahnede değil mutfağında da emek vermeyi çok sevdiğimizi bilirsiniz, bu sebeple yeni ismimizin adını “Ekip Atölye” koyduk. Ne demişler “Sen doğru ol da, gerisini Hak halleder”. Kıymetli ekibime, bizi seven ve saygı duyan tüm seyircilerimize, bize bu ödülü layık gören kıymetli jüriye de her şey için çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Rıza GEDİKOĞLU / Denizli

Paylaş.

Yanıtla