Sanatçılardan Kaftancıoğlu’na destek: Bu Sesin Susturulmasına İzin Vermeyeceğiz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımları ve hakkında üretilen sahte içeriklerin delil kabul edilerek açıldığı davada bugün hâkim karşısına çıktı. Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen duruşma öncesi 49 sanatçı, “Canan Kaftancıoğlu 16 milyon insanın sesidir, bu sesin susturulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Barış Atay, Fazıl Say, Edip Akbayram, Müjde Ar ve Zülfü Livaneli’nin de aralarında olduğu 49 sanatçının yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

‘İmamoğlu’nun da dediği gibi sesimizi daha da yükselteceğiz’

“25 yılın ardından İstanbul yönetimini kaybeden iktidar, dün nasıl Gezi ruhunu anlamaya yanaşmamışsa bugün de 31 Mart ve 23 Haziran’da da ortaya çıkan iradeyi analiz etmekte inatla uzak durmaktadır. İktidar, 23 Haziran iradesinin örgütlenmesinde büyük emeği olan Canan Kaftancıoğlu’nu intikamcı hislerle yargılamak istiyor. Kaftancıoğlu 31 Mart’ta halkın iradesine insanüstü bir çabayla sahip çıkmış, sarayın karşısında halkının yanında dimdik durmuş, büyük bir zaferin mimarlarından olmuştur. Bugün hapsedilmesindeki en büyük suçu da bu olmuştur. Bu nedenle İstanbul’u kaybedenler, Kaftancıoğlu üzerinden bize bedel ödetmek istiyorlar. Biz sanatçılar olarak İstanbul’da irademizin temsilcisi sayın İmamoğlu’nun da dediği gibi, sesimizi daha da yükseltiyoruz.

Bugüne kadar her koşulda barışı ve kardeşliği savunan Kaftancıoğlu’nun hukuksuz bir şekilde yargılanmasına itiraz ediyoruz. Canan Kaftancıoğlu 16 milyon insanın sesidir, bu sesin susturulmasına izin vermeyeceğiz. 16 milyon İstanbulluyla birlikte seninleyiz Canan. Asla yalnız yürümeyeceksin.”

Metni imzalayan sanatçılar şöyle: Akif Kurtuluş, Ali Haydar Timisi, Ali Rıza Binboğa, Aynur Haşhaş, Barış Atay, Belkıs Akkale, Buket Uzuner, Burhan Şeşen, Bülent Emrah Parlak, Cahit Berkay, Can Kolukısa, Derya Köroğlu, Edip Akbayram, Enver Aysever, Erdal Erzincan, Erdal Güney, Ercan Karakaş, Fazıl Say, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Güvenç Dağüstün, Hilmi Yarayıcı, Macit Koper, Melike Demirağ, Metin Uca, Mazlum Çimen, Müjde Ar, Moğollar, Nazlı Ongan, Nebil Özgentürk, Nejat Yavaşoğulları, Onur Akın, Orhan Alkaya, Orhan Aydın, Özgür Mumcu, Pınar Kür, Ragıp Yavuz, Redd, Rutkay Aziz, Sabahat Akkiraz, Sunay Akın, Şebnem Sönmez, Tilbe Saran, Vecdi Sayar, Yalçın Karayağız, Yasemin Göksu, Zeynep Altıok, Zeynep Oral, Zülfü Livaneli.

Dava ertelendi

“Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak”  suçlamalarıyla hakkında dava açılan Kaftancıoğlu’nun, 17 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

Kaftancıoğlu’na savunma için ek süre verilmeyen davada reddi hâkim talebinde bulunuldu.

Avukatların yaptığı itirazlar üzerine mahkeme heyeti duruşmanın başında ara verdi ve ek süre talebini kabul edip davayı 18 Temmuz’a erteledi.

 Kültür Servisi

Paylaş.

Yanıtla