Sur Çocuk Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Önce Çocuklar Derneği’nin koordine ettiği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Sur Çocuk Festivali” yüzlerce kişinin katılımıyla başladı. Festivalin açılışına milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

Önce Çocuklar Derneği’nin koordinasyonunda gerçekleşen ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Gelin çocukların kahkahalarında buluşalım!” sloganıyla düzenlenen “Sur Çocuk Festivali” başladı.

Tarihi Suriçi’nde Ben û Sen Burcu Parkı’nda Sur Belediyesi’nin Çocuk Şenliği ile başlayan festivale Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ile Cemal Özdemir, HDP İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan, HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel, Saliha Akdeniz, Musa Farisoğlulları, yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı.

Milletvekilleri ve belediye başkanları, parkta kurulan boomwhackers, darbuka, stranbeji, mandala, oyuncak yüz boyama, bez branda, taş boyama, kil ve çamur, pantomim ve geri dönüşüm atölyelerini ziyaret ettiler. Çocuklarla yakından ilgilenen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı, atölyelerde çocuklara eşlik etti. Mızraklı, alanda oluşan çöpleri toplayarak çöp kutusuna attı. Şenlik, düzenlenen pantomim ve erbane gösterisi ile çocukların seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

11 Haziran’a kadar sürecek Festival kapsamında müzik, tiyatro, sinema, sanat atölyeleri, açık hava etkinlikleri ve forum gibi aktiviteleri içeriyor.

Duvar

Paylaş.

Yanıtla