Urla Köylerinde Tiyatro Festivali Üçüncü Gününde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali 3’üncü gününde devam ediyor. Festivalin kurucularından Toprak Sahnesi’nin Genel Sanat Yönetmeni Onur Çatal, “Amacımız Urla’nın mahallelerine, köylerine ve sokaklarına tiyatroyu yaymak, tiyatro sevgisini aşılamak” dedi.

İzmir’de 8’inci Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali 3’üncü gününde devam ediyor. 2011 yılından bu yana yapılan Tiyatro Festivali bu sene 16-21 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Eğlenceli ve renkli festival kortejinin ardından Lüküs Hayat oyunuyla açılışı yapılan festivalde bu yıl Çorum, Antep, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin pek çok yerinden gelen ekipler tiyatro festivalinde yer alıyor.

“9 senedir Urla’da bir düşümüz var, bunu gerçekleştiriyoruz” diyen Çatal, daha önce sokak tiyatrosunun ağırlıklı olduğunu söyledi. Türkiye’deki siyasi konjonktürün baskısından dolayı sokak tiyatrosu yapan ekiplerin azaldığını belirten Çatal, “Festivalde bu yüzden sokak tiyatrosundan biraz uzaklaşarak, köylere sahne kuracak pozisyona geldi. Festivali son 3 senedir uluslararası düzeye çekmeye çalıştık. Amacımız Urla’nın mahallelerine, köylerine ve sokaklarına tiyatroyu yaymak, tiyatro sevgisini aşılamak” diye konuştu.

Urlalıları festivale davet eden Çatal, “Çok emek olan bir festival. Sadece Toprak Sahne üzerinde değil, buraya gelen tiyatrolar için de çok emek sarf edilen bir festival. Dolayısıyla seyircilerimizden bu emeği karşılıksız bırakmayalım, sahip çıkalım ve gelen oyuncu misafirlerimizin hikayelerini seyircisiz bırakmayalım.” ifadelerini kullandı.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla