Urla’da Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir’in Urla ilçesinde, 7 yıldır düzenlenen Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali bu yıl 16-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Urla Belediyesi iş birliği ile düzenlenen festivale, bu yıl 22 tiyatro topluluğu katılacak.

Urla Belediyesi, Open Campus ve yerli esnaf desteğiyle düzenlenen festival kapsamında birbirinden farklı yetişkin oyunlarının yanı sıra çocuk oyunları ve pandomim de yer alacak.

Festivalin amacı, tiyatroyu ulaşılabilirliği daha az olan köylere, mahallere ve sokaklara taşımak. “Sokakta, mahallede, köyde tiyatro var” sloganıyla 2008’den bu yana oyunlarını sürdüren Toprak Sahne Tiyatrosu, bu sene oyunlarını Urla Meydan’da merkezdeki halka; Bademler, Balıklıova, Uzunkuyu, Yağcılar ve Özbek’te ise köylerleki halka sergileyecek.

Festivalde Türkiye’nin dört bir yanından ve İran’dan gelen 20 ekip yer alırken, toplam 200’ün üzerinde tiyatrocu olacak. Sabahtan akşama kadar Open Campus’te atölye eğitimi alacak olan tiyatrocular, festival boyunca her gün 17.30’da çocuk oyunu, 21.00’da ise yetişkin oyunu oynayacaklar. Ayrıca, halk ile sanat üzerine söyleşi yapacaklar.

16 Temmuz Salı günü kortej yürüyüşüyle başlayacak olan etkinlikte, uzun bacaklar, kanguru bacaklar, canlı heykel performansları ve bando takımı ile tiyatrocular, halka renklerini gösterecekler.

Katılımın ücretsiz olduğu festivalin detaylı programına detayına linkten ulaşabilirsiniz.

T24

Paylaş.

Yanıtla