Bianet İçin İmza Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bianet’in de aralarında bulunduğu 136 internet adresine erişimin engellenmesi kararı üzerine change.org‘ta bir imza kampanyası başlatıldı.

“Bianet Kapatılmasın, Haber Alma Özgürlüğü Kısıtlanamaz” başlığıyla bianet özelinde başlatılan kampanyada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin aydın geleceğinin tarafsız, özgür ve dürüst haberciliğinin alternatif yüzü Bianet’in tüm içeriğine getirilen engelleme kararının şokundayız. Gerçek ve doğru haber alma hakkımız engellenemez; yayını engellenen Bianet’e ve tüm karartılan dijital haber kanallarına özgürlük talep ediyoruz. 3. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği bu haksız kararın en kısa sürede kaldırılmasını talep ediyoruz! #bianeteözgürlük #özgürmedyasususturulamaz”

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aynı gün 136 adresin erişiminin engellenmesine karar vermişti. Erişimin engellenmesi kararı verilen URL adresleri arasında Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest adreslerinin yanı sıra haber portalları da yer alıyor. Kararda yer alan adreslerden biri de bianet.org.

Kampanyaya bu adresten katılabilirsiniz

Gazete Duvar

Paylaş.

Yanıtla