Rutubet Amerika’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Sertaç Ayvaz’ın yazdığı oyun, The Damp (Rutubet) ; Chicago, Stafford House sahnesinde 15 Ağustos 2019’da prömiyer yapıyor.

Oyun, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde oyunlar yönetip atölyeler gerçekleştiren S. Neil Fleckman tarafından yönetildi. Oyunu İngilizce’ye Bartu Alankaya çevirdi.

Yazarın 2013 yılında kaleme aldığı Rutubet, yine kendi rejisi ve Öykü Sahne oyuncularıyla, 2014-2016 yılları arasında Kadıköy’de sahnelenmişti. Oyunculardan Ecem Öztürk de, Ekin Yazın Dostları Küçük Salon Genç Yetenek Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

The Damp (Rutubet), dünya üzerinde en önemli sorunalrdan biri olan cinsel istismar konusu çevresinde şekilleniyor. Oyun, yıllar önce yaşadığı travmayı gizleyen ve başka bir şehire taşınarak atlatmaya çalışan genç kadının iç dünyasının yanı sıra, onu çevreleyen esrarengiz çemberi de ele alıyor. Bu çerçevede; sevgi, güç ve para karşısında insan psikolojisi üzerine karanlık ama finali umutvar bir oyun.

Rutubet’in yanı sıra; Dut Şerbeti, Aşkın Telifi, Musakka, Hayatın Çakallı Yolları, Işıklı Ayakkabılar ( Ç.O.), Trafik Dostları (Ç.O.) oyunlarının da yazarı olan Sertaç Ayvaz, aynı zamanda yönetmenlik, oyunculuk ve eğitmenlik alanlarında yaklaşık yirmi beş yıldır tiyatroya emek vermektedir. 1993 yılında Tiyatro Açıkça’yı kuran Sertaç Ayvaz, on yıldır da ,şu an Kadıköy’de yerleşik bulunan sahnelerinde (ÖyküSahne) çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.