Van Kayyumu Tiyatro Grubunu Binadan Çıkardı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi’nde “Kanlı Düğün” oyununun provalarını yapan Fujan ve Nupelda tiyatro grubu üyeleri, kayyumun talimatıyla binadan çıkarıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Kadın Yaşam Merkezi’nde tiyatro oyunu provası yapan Nûpelda Tiyatro Grubu’nun oyuncuları kayyumun talimatıyla binadan çıkarıldı. İran’dan gelen Fujan ve Nupelda Tiyatro’nun ortak çalışması olan “Kanlı Düğün” oyunun provalarının yapıldığı Kadın Yaşam Merkezi, görevden alınan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe tarafından gruba bir süreliğine tahsis edilmişti.

‘Kayyumlar Kürt kültürünü ve dilini hedef aldı’

Nupelda Tiyatro Grubu üyesi Ergül Güler, 19 Ağustos’ta belediyeye kayyum atanınca halkın iradesini hedef alan darbeyi kabul etmeyerek belediyenin sponsorluğunu iptal ettirdiklerini söyledi. Bu nedenle 27 Ağustos’ta sergilenecek oyunu 3 Eylül tarihine ertelediklerini söyleyen Güler, “Halkın iradesini gasp eden kayyum bugün Kürtçe tiyatro oyununu hedef aldı. Şunu çok iyi görmeliyiz ki hedef alınan sadece irade değil aynı zamanda Kürtçe dili ve kültürüdür. Biz yapılan tüm saldırılara rağmen oyunumuzu 3 Eylül’de tiyatro sevenlerle buluşturacağız” dedi.

Yeni Yaşam

Paylaş.

Yanıtla