24. Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı tarafından, ASSITEJ (Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezi sanatsal desteği ile düzenlenen ULUSLARARASI BURSA ÇOCUK ve GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ, bu yıl 24. kez gerçekleştirilecek. Çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra, dans/müzik ağırlıklı oyunlara, kukla gösterilerine ve atölyelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını 24 yıldır aralıksız Bursa’da buluşturmaya devam ediyor.

24. Festival, 14 – 19 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye, Arjantin & İspanya, İspanya, İran, Rusya, Danimarka, Belçika, Bulgaristan, İtalya ‘dan gelen topluluklar çocuklarla ve gençlerle buluşacak. Festival programında tiyatro oyunlarının dışında; profesyoneller, üniversite öğrencileri ile öğretmen, çocuk ve gençlere yönelik 6 farklı atölye çalışması da yer alıyor. Festivalde sahne alacak topluluklar, Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu konusunda eğitim & deneyim ve bilgi sahibi 6 kişiden oluşan Sanat Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi.

Program kapsamında AÇOK kurucuları tarafından “Türkiye çocuk ve gençlik tiyatrosu tarihinde AÇOK deneyimi” konulu bir seminer de yer alıyor. Festivalde bu yıl da imza günlerine yer veriliyor. Çocuk edebiyatı alanında sayısız yapıtlar sunan Behiç Ak ve Sevim Ak sevenleri ile buluşarak kitaplarını imzalayacak. 6 gün süre ile katılımcı topluluk gösterilerinin yanı sıra, atölye çalışmalarının da yer alacağı festivalde oyunlar; Tayyare Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, BKSTV Sahnesi, Ördekli Kültür Merkezi, Merinos Göç Tarihi Müzesi, Görükle Gençlik Merkezi Sahnesi, Burç Kültür ve Gösteri Merkezi 1. Salon, Burç Kültür ve Gösteri Merkezi 2. Salon, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Konferans Salonu, Konak Kültürevi, Kent Müzesi Amfi Tiyatro, Korupark AVM, Korupark AVM Seminer Salonu ve Adile Naşit Tiyatrosu Sahnesi’nde izlenime sunulacaktır.

SEVİM AK İMZA GÜNÜ 14 EKİM 2019 SAAT: 11.30 TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ 15 EKİM 2019 SAAT: 14.00 PANORAMA 1326 BURSA FETİH MÜZESİ AMFİ

BEHİÇ AK İMZA GÜNÜ 18 EKİM 2019 SAAT: 10.30 KONAK KÜLTÜREVİ 18 EKİM 2019 SAAT: 14.30 GÖRÜKLE GENÇLİK MERKEZİ

TÜM OYUNLARA VE ATÖLYE ÇALIŞMALARINA KATILIM ÜCRETSİZDİR.

0224 234 49 12 / 0530 766 74 42 NUMARALI TELEFONLARA TOPLU REZERVASYON YAPTIRABİLİRSİNİZ.
E-POSTA: pr@bkstv.org.tr BURSA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM VAKFI

Detaylı festival programı için tıklayınız:

bkstv.org

Paylaş.

Yanıtla