Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anadolu Üniversitesi (AÜ), tiyatro araştırması ve eğitimine yönelik başlatılan proje kapsamında “Uluslararası Tiyatro Festivali”ni düzenleyecek.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Devlet Konservatuvarı ile iş birliğinde proje başlattıklarını söyledi. Tiyatro alanında Türkiye’ye örnek olabilecek çalışmaya imza attıklarını belirten Çomaklı, şöyle konuştu:

“Devlet Konservatuvarımız yaptığı çalışma sonunda tiyatro eğitimi konusunda büyük güncelleme gerektiği hususunu ortaya koydu. Bunun üzerine bilimsel araştırmalar projesi ortaya çıkararak, tiyatro eğitimi konusunda dönüşümü gerçekleştirmek için önemli bir adım attı. Bu bir Türkiye projesi. Proje kapsamında AÜ Uluslararası Tiyatro Festivali düzenleyeceğiz. Festival, kentimizin kültür sanat hayatına önemli katkılar yaparken, konservatuvar öğrencilerimizi ve hocalarımızı alanın profesyonelleri ile bir araya getirerek, çağdaş tiyatro eğitimi verme çabamıza da katkıda bulunacak.”

Çomaklı, 18 Ekim-9 Kasım tarihlerinde yapılacak organizasyon kapsamında tiyatro oyunlarının yanı sıra uluslararası alanda önemli isimlerin katılımıyla atölyeler ve söyleşiler gerçekleştirileceğini belirtti.

“10 tiyatro eseri sahnelenecek”

Türkiye’den Erdal Beşikçioğlu, Mert Fırat, Ozan Güven, Onur Saylak, Şener Şen, Şebnem Bozoklu, Tuba Ünsal ve Zerrin Tekindor gibi isimlerin festivale katılacağını anlatan Çomaklı, şunları söyledi:

Haberin devamı için tıklayınız: .

trthaber

Paylaş.

Yanıtla