DT ve DOB Çalışanlarının Mağduriyeti Sürüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Devlet Tiyatroları (DT) ve Devlet Opera ve Balesi (DOB) çalışanlarının özlük sorunlarını yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 28 Aralık 2018 tarihinde yayımlanan kanun hükmünde kararname uyarınca Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen yönetmeliğin hâlâ uygulanmadığını belirten Karabat “Kurum çalışanları daha fazla mağdur edilmemelidir” dedi.

“Sahnenin Arkasında Emek Var”

Konunun başta basın yayın organları olmak üzere sosyal medyada da defalarca gündem olduğunu hatırlatan Karabat, “Sahne önünde olduğu kadar sahne arkasında da büyük bir özveri ve emekle çalışan emekçilerimiz var. Kültür Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda çalışanlar, ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi, 1 Ekim itibariyle sahnelerini açıyor. Ancak burada istihdam edilen personelin çalışma usulleri açık olduğu halde sözleşmeleri imzalanmış değil” dedi.

“Çalışanlar Daha Fazla Mağdur Edilmemeli”

Karabat, “Bakanlık gecikmeksizin kendi çıkardığı yönetmeliğin gereğini yapmalı ve kurum çalışanları daha fazla mağdur edilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla