Mem û Zîn 5 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sahneleniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Mem û Zîn” Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından 5 yıl aradan sonra yarın yeniden sahneleniyor.

Kürt Yazar Ehmedê Xanî’nin ünlü eseri “Mem û Zîn”, Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından 5 yıl aradan sonra yeniden sahneleniyor.

MA Müzik Akademisi ve Laleş Sanat Merkezinin destekleriyle 60 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan müzikal oyunda Mem’i Ali Tekbaş, Zîn’i Gülseven Medar canlandıracak. Kawa Nemir’in günümüz Kürtçesine uyarladığı müzikal yarın ve pazar günü Galeria İş Merkezinde izleyici karşısına çıkacak.

“Sadece Aşk Oyununu Değil Kürt Kültürünü ve Tarihini Anlatan Bir Oyun”

Oyunda Mîr karakterini canlandıran Kemal Ulusoy’la “Mem û Zîn” müzikalini konuştuk. Kürt tarihinde Ehmedê Xanî’nin çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Ulusoy “Ehmedê Xanî, dönemine göre tavır koymuş, toplumsal sorunları örtülü bir şekilde dile getirmiş, siyasetle toplum arasındaki ilişkiyi sorgulamış, Kürtlerin örgütlülüğünden birlikte yaşama sorununa kadar birçok konuyu dert etmiş bir yazardır. O yüzden Mem û Zîn sadece edebi bir eser değildir. Bu nedenle bu nedenle biz bir aşk oyununu izlemeyeceğiz, biz Kürt kültürünü ve tarihini anlatan bir oyun izleyeceğiz” dedi.

“Katun Ataması Nedeniyle İş Merkezinde Sahnelemek Zorunda Kaldık”

Ulusoy, oyunun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kültür merkezinde sahnelenmesini planladıklarını ancak kayyum atanması sonrası bir iş merkezinin içerisinde oynamak zorunda kaldıkları belirtti. Ulusoy “Oyundan vazgeçmememizin sebebi yeniden izleyicilerle buluşmak istememizdir” dedi. Oyunun sahneleyecekleri iş merkezindeki alanın tiyatroya uygun olmadığını vurgulayan Ulusoy “Bildiğimiz dört köşe bir sahne değil. Bu nedenle oyunu sahneye göre yeniden tasarladık” İfadelerini kullandı.

EVRENSEL

Paylaş.

Yanıtla