Pangea ve Kunst Offensive’den Avrupa’da Sanat Atağı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UNIQ Hall ve Etkinlik Alanları Yöneticisi Pangea, Kunst Offensive (Sanat Cephesi) işbirliği ile 2019-2020 tiyatro sezonunun en özel oyunlarını Avrupa sahnelerine götürüyor.

Bugüne kadar yüzlerce oyunu sanatseverle buluşturan UNIQ Hall ve Etkinlik Alanları Yöneticisi Pangea, bir anlaşmaya imza atıyor. Pangea’nın Kunst Offensive (Sanat Cephesi) işbirliği kapsamında artık Türk oyunları Avrupa’da da boy gösterme şansı yakalayacak. Pangea, sanatın kalbi sayılan Viyana, Londra, Berlin gibi pek çok şehirde yerli oyunlar ve oyuncuların yer almasını sağlayacak.

Tuğrul Tülek yönetmenliğinde prömiyerini UNIQ Hall’de yapacak ve başrollerini Şebnem Bozoklu, Rıza Kocaoğlu, Melisa Doğu’nun paylaştığı ‘Aşk Geçmişim’ oyunu ile Pangea & Kunst Offensive (Sanat Cephesi) işbirliği Ocak ayında Berlin’de başlayacak. Aynı zamanda Nisan ayında ikincisi gerçekleşecek Viyana Türkçe Tiyatro Festivali’ni de Kunst Offensive ortaklığı ile birlikte yürütecek olan Pangea, çatısı altındaki bütün oyunları ve oyuncuları festival kapsamında her yıl Avrupalılarla buluşturmayı sürdürecek.

Avrupa’da oyuncuların buluşma noktası olarak nitelendirilen ve sanatın kolektif yaşam alanlarından biri olarak tanımlanan Kunst Offensive (Sanat Cephesi) ile yerli tiyatroları daha geniş kitlelere ulaştıracak olan Pangea, oyunlarını hem farklı sahnelerde hem de büyük festivallerde tiyatro severlerin beğenisine sunacak.

İşbirliğine yönelik Pangea Genel Müdürü Sonay Yücel, “Çalışmalarımızı bir adım daha öteye taşıyarak artık Avrupa’da da sesimizi duyuracağız. Yerli oyuncularımızın ve oyunlarımızın, ortak bakış açısına sahip olduğumuz Kunst Offensive (Sanat Cephesi) işbirliği ile Avrupa’nın en önemli şehirlerinde sahne almasını sağlayacağız. Ülkemizde icra edilen sanatın hak ettiği değere Avrupa’da da ulaşması için aracı olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Kunst Offensive (Sanat Cephesi) Kurucusu ve Sanat Yönetmeni Nazmi Ateş ise, “İyiyi, güzeli, doğruyu arayan güç birlikleri elbette ki olanaklıdır. Pangea ile kurduğumuz ve uzun yıllara yayılması planlanan birliktelik de tam aradığım sorunun karşılığını vermekteydi” ifadelerini kullandı.

Birgün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.