23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Ödüller Takdim Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan haberin bir bölümünü okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programında yurtdışından ve Türkiye’den 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösterisinin yanı sıra, okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz yan etkinlikler de yer alıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dün akşam Ses Tiyatrosu’nda 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketlerini, festivalin Onur Ödülleri’ni ve Gülriz Sururi & Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nü takdim etmek için özel bir gece düzenlendi.

USTALARA ONUR ÖDÜLLERİ

23. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri bu yıl yazar, tiyatro oyuncusu ve yönetmen Ferhan Şensoy, sahne tasarımcısı Metin Deniz ve yönetmen Emmanuel Demarcy-Mota’ya verildi. Şensoy ve Deniz’in Onur Ödülleri İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından takdim edildi. Ferhan Şensoy adına ödülü Ses Tiyatrosu Müdürü Mustafa Gültekin aldı. Emmanuel Demarcy-Mota’ya ödülü, 22 Kasım’da Ionesco Dosyası adlı oyunun, Theatre de la Ville tarafından festival kapsamında gerçekleştirilecek gösterisi sonrasında sunulacak.

GÜLRİZ SURURİ & ENGİN CEZZAR TEŞVİK ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

İKSV’nin tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin değerli bağışlarıyla 2018’de hayata geçirdiği Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, Tiyatro D22, Bam İstanbul ve Tiyatro BeReZe toplulukları arasında, bir sonraki prodüksiyonlarında kullanılmak üzere, sundukları proje bütçelerine oranlı olarak paylaştırıldı.

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla