AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür Görevden Alındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

AŞT Görsel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ve Şube Müdürü Seyfi Albayrak görevden alındı. Geçtiğimiz aylarda hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmış, Özgür tüm bunları reddetmişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) Görsel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ve AŞT Şube Müdürü Seyfi Albayrak dün itibarıyla görevden alındı. Öte yandan Mehmet Özgür hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmış; Özgür’ün AŞT’yi aile şirketi gibi yönettiği, AKP’li Eski Belediye Başkanı Menderes Türel’in seçim kampanyasına ekibini de baskılayarak destek verdiği ve AŞT’li bazı oyuncuları sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle işten çıkardığı öne sürülmüştü.

DHA’nın haberine göre, AŞT Görsel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ile 52 kişilik tiyatro ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüşmek için belediyeye geldi. Burada açıklama yapan Mehmet Özgür, dün itibarıyla, seçimle geldiği ve kurucu sanat yönetmeni olduğu AŞT’deki genel sanat yönetmeliği görevinin sonlandırıldığını söyledi. Özgür, kararın bugün kendisine tebliğ edildiğini kaydetti.

Görevden alınmayı, sanat çalışanlarının demokratik hakkına müdahale olarak gördükleri için tüm sanat çalışanlarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüşmek için geldiklerini belirten Özgür, “Şansımızı deneyeceğiz. Sayın başkanımızın konunun detaylarından haberdar olup olmadığını bilmiyoruz. Bunu kendisinden birinci ağızdan öğrenmek istiyoruz” dedi.

“SİYASETÇİ ANLAMADIĞI İŞE MÜDAHALE ETMESİN”

Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmaması durumunda hukuki yollara başvuracağını açıklayan Özgür, “Ama ben işi oralara aksettirmek istemiyorum. Çünkü bugüne kadar 33 yıllık hizmet hayatımda belediye, belediye başkanlarıyla asla karşı karşıya gelmedim. Bunu sanatçı duruşuma ve şehir tiyatrosundaki hizmetlerimin bir çalışma sistemi ya da bir davranış biçimi olarak düşünebiliriz. Ben işin o tarafında değilim, iyi bir siyasi örgütlenme tarafına da çekmek istemiyoruz, bunun içinde hiçbir siyasetçiden bir yardım beklentimiz yok. Ama yardım beklentimiz olmadığı gibi siyasetçilerin de bu tiyatroya sanata, anlamadıkları bu işe müdahale etmemelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Başkan Muhittin Böcek’ten randevu talep ettiğini aktaran Mehmet Özgür, görüşme sonucuna göre izleyecekleri yolu belirleyeceklerini kaydetti. Mehmet Özgür, kendisinin yanı sıra AŞT Şube Müdürü Seyfi Albayrak’ın görevden alındığını sözlerine ekledi.

AKP’Lİ MENDERES TÜREL’İN SEÇİM KAMPANYASINA DESTEK İDDİASI

İdris Özyol, haberimizvar.net’te yayımlanan “Şehir Tiyatrosu’nda ‘oyun içinde oyun” başlıklı yazısında Özgür hakkında çeşitli iddialar ortaya atmıştı. “5 yıl boyunca ilçelere yolu düşmeyen AŞT ekibi neden birden bile Menderes Türel’in seçim kampanyasında ortaya çıkıp turne süsüyle oyun sahnelemeye başladılar? Çünkü seçim günlerinde ilçelerde ‘ücretsiz oyun’ diye müşteri toplayıp Menderes Türel’i sahneye çıkartıyorlardı.” diyen Özyol, Özgür’ün AŞT aracılığıyla AKP’li Eski Belediye Başkanı Menderes Türel’in seçim kampanyasına destek verdiğini ileri sürdü.

Seçim sürecinde Mehmet Özgür’ün tüm tiyatro personelini toplayıp “Arkadaşlar sosyal medya hesaplarımızdaki her tiyatro paylaşımımızda Menderes Türel’i de etiketleyeceğiz” dediğini ve etiketlemeyenlere de hesap sorduğunu öne sürdü. Mehmet Özgür’ün AŞT’yi bir aile şirketi gibi yönettiğini ifade eden Özyol, “Kendisi, eşi, kız kardeşi, eniştesi ve iki kuzeni… Hiç bir sanat kurumunda bu kadar aile üyesi bir arada yaşamaz” diye belirtti.

OYUNCULARI SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI GEREKÇESİYLE İŞTEN ATTI İDDİASI

8 Ekim 2019’da Sözcü’de yayımlanan “Tiyatro sanatçılarından ünlü oyuncu Mehmet Özgür’e şok suçlamalar” başlıklı habere göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı AKP’li Menderes Türel döneminde AŞT’deki işinden atılan oyuncular, mahkeme kararıyla işe geri dönmelerine rağmen işten atmakla suçladıkları Mehmet Özgür’ün işe dönmelerine engel olduğunu iddia etti. Mehmet Özgür iddiaları reddederken, AKP döneminde sanat yönetmenliğine getirilen Özgür tarafından işlerine son verildiği bildirilen tiyatro oyuncuları ise işlerine geri dönmek istediklerini söyledi. İşe dönüş davalarını kazanıp AŞT’ye dönen oyuncular, Mehmet Özgür’ün engeliyle karşılaştıklarını ileri sürdü.

Söz konusu haberde, Oyuncu Sinem Aslanoğlu Çakıcı doğum izni almak için hazırlandığı bir dönemde kendisini sosyal medya paylaşımları nedeniyle işten çıkardıklarını belirtirken, kendisini kadro fazlalığı neden gösterilerek işine son verildiğini dile getiren Oyuncu Hüseyin Yirik ise “Bizi kadro fazlalığı nedeniyle işten çıkartan Mehmet Özgür, yerimize STV’de dizilerde oynayanları, ailesi ve akrabalarını işe aldı” dedi

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla