Usta Oyuncu Tarık Ünlüoğlu Yaşamını Yitirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tarık Ünlüoğlu hayatını kaybetti. 61 yaşında hayata vedan eden sanatçı, akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Ünlüoğlu’nun ölümünle ilgili yapan doktoru Tıbbi Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, “Bir yılı aşkın bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu” dedi.

Demir, Ünlüoğlu’nun ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Gökhan Demir, “Bir yılı aşkın bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Bizler hekim olarak akciğer tümörlerinde etkin olabilecek bütün tedavilerle hastalıkla savaştık. Ama maalesef son dönemde tedavilere karşı bir direnç meydana geldi. Artan bir solunum sıkıntısıyla Tarık bey’i dün hastanemizde misafir ettik ama tüm çabalara rağmen bu sabah kendisi kaybetti” dedi.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI’NDA DEFNEDİLECEK

Akciğer kanseri sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden Tarık Ünlüoğlu, 3 Ekim’de son yolculuğuna uğurlanacak.

Devlet Tiyatrolarından (DT) yapılan açıklamaya göre, Ünlüoğlu için İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne’de saat 11.00’de tören düzenlenecek.

Usta oyuncu, Levent Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Ünlüoğlu, Ankara Devlet Tiyatrosunda 25 yıl görev yaptı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin olan sanatçı, aynı zamanda dublaj çalışmalarıyla da tanınıyordu.

Sanatçı, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde canlandırdığı “Ünal Bey” ile “Kurtlar Vadisi”ndeki “Testere Necmi” karakterleriyle tanınıyordu.

TARIK ÜNLÜOĞLU KİMDİR?

Tarık Ünlüoğlu, 1957 yılında İzmir’de doğmuştur. İzmir Namık KemalLisesi’nden mezun oldu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera bölümüne girdi ve bir yıl okuduktan sonra Konservatuarın Tiyatro bölümüne geçti. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 25 yıl görev yaptı. Daha sonra İstanbulDevlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Tarık Ünlüoğlu, Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sinema filmi ve dizilerde de oynadı aynı zamanda dublaj çalışmaları da yaptı.

TARIK ÜNLÜOĞLU HANGİ PROJELERDE YER ALDI?

1996 Bir Erkeğin Anatomisi

1998 Cumhuriyet

2006 Umut Adası

2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım Savcı

2007 Kabadayı

2009 Aşkın İkinci Yarısı

2011 Eyyvah Eyvah 2

2011 Sümela’nın Şifresi: Temel

2011 Berlin Kaplanı Cemal

2014 Eyyvah Eyvah 3

2015 Bana Masal Anlatma

2015 Kara Bela

2016 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

2018 Hedefim Sensin

2018 Bal Kaymak

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla