“Dünyayı ve Şehri Riyasız Kucaklamak İstiyorum”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dilek Kurt tarafından Tiyatro Kara Kutu’nun “Bir İnsanı Sevmekle Başlar Her Şey” oyunu üzerine kaleme alınan ve evrensel’de yayınlanan değerlendirme yazısı.

“Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey” dedi ve yüzü asıldı, sigarasından bir duman alıp iç geçirdi; “Burada her şey bir insanı sevmekle bitiyor” cümlesini ekledi… Aşkın, sevginin, merhametin, duyarlılığın, yalınlığın ve yalnızlığın ve zaman zaman muzip bir hayal gücünün öykücüsü Sait Faik Abasıyanık.

SAİT FAİK, ANASON VE BALIK AĞLARI

“İşte o benim; sandallar içinde bir sandal, denizler içinde bir deniz, insanlar içinde bir insan” diyor ya Sait Faik, işte bu büyük öykücüyü, hiç büyüklenmeyen bir tavırla sahneye getiren Tiyatro Kara Kutu. Salona girdiğinizde sanki zaman yolculuğuna çıkmışsınız gibi, Sait Faik ve iki arkadaşıyla karşılaşıyorsunuz. Yönetmenin hafif bir anason kokusunu seyirciye estirmesi de çok zekice. Böylece, balık ağları arasında yolculuk başlıyor. Doğal ve yalın bir reji ve başarılı oyunculuklar üzerine kurulan oyun 50 dakika civarında. Ayrıca üç oyuncuyla kotarılmış olması, oyundaki ilgiyi arttırıyor.

Çağdaş edebiyatımızın kıymeti, güçlü ve sevilen kalemlerinden Jale Sancak’ın, Sait Faik’in öykülerinden ve anılarından, başarılı bir kurguyla oyunlaştırdığı bu projeyi, Mahal Galata’da izledim. Egemen Sancak’ın Sait Faik’i oynadığı oyunda, kendisine Canberk Erbaş ve Cenk Bursalı eşlik ediyor. Oyunun rejisi Egemen Sancak’a ait.  Teknik uygulama Berkay Gülek. Fotoğraflar Utku Kocabey.

Yazının devamı için tıklayınız:

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla