Koma Sahne Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kadıköy’ün yeni gösteri evi ‘Koma’ bugün açılıyor. Mekânda pazartesi akşamları performans ve dans sanatları, çarşambaları ise film gösterimleri gerçekleştirilecek.

Kadıköy Söğütlüçeşme’de bir grup sanatçı tarafından yüksek tavanlı boş bir dükkânda dört ay içerisinde hazırlanan gösteri evi ‘Koma’, bugün açılıyor. Tiyatro, sinema ve müzik alanlarında çağdaş iç yapımlar üretmek üzere kurulan mekân, her ay farklı disiplinlerden pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Farklı disiplinlerden çok sayıda sanatçının katılımıyla kapısını açmaya hazırlanan ‘Koma’, bir iç yapım işbirliği olan tiyatro oyunu ‘Bahane’nin prömiyeri ile 30 Kasım Cumartesi akşamı etkinliklerine başlayacak. Aralık ayından itibaren ise tiyatro, performans, dans, müzik, sinema, atölye, söyleşi ve seminerlerle seyirciye ulaşmayı hedefleyen gösteri evi ‘Koma’, tasarım ve teknoloji altyapısıyla içerik üretmeye hazırlanıyor.

ETKİNLİK PROGRAMI

Haftanın günlerini belli türde etkinliklere ayıran mekân programı, seyircilere pazartesi akşamları modern dans ve performans sanatları etkinlikleri, çarşamba günleri ise Öteki Sinema işbirliğiyle gece sineması vaat ediyor. ‘Koma’, izleyicilere saat 20.30’da sahnelenecek oyunların ardından konser ve şov içeriği de sunmayı planlıyor.

Berika Collective işi Altar, EKİP Tiyatrosu’ndan Dünyanın En Güzel Arabistanı, Fiziksel Tiyatro Araştırmaları’ndan Şato’nun Altında, Seyyar Sahne’den Trom ve Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Uyumsuz Tiyatro’dan Personas Kuartet, Mek’an’dan Dansöz, Olası İşler’den Altın Elma, Krops’tan Kassandra ve Galata Perform’dan Yüzyılın Evi gibi tiyatro yapımları ‘Koma’nın Aralık ayı programında olacak. İlyas Odman ve Dicle Doğan gibi çağdaş dans ve performans alanında etkin isimlerin işleri; Derya Alabora, Mine Çerçi, Özlem Hemiş ve Aylin Alıveren gibi isimlerin ‘çok işe yarayacak’ atölyeleri; Ceren Gündoğdu, Kadirhan Ayter, Yeşim Salkım, Can Ozan gibi müzisyenlerin akustik konserleri de programın öne çıkanları arasında yer alıyor. Aslı Tohumcu ve Deniz Durukan’ın 11 Aralık günü Sezgin Tanrıkulu’nu ağırlayacakları etkinlik programın sürprizi kabul ediliyor. Sanatçı katılımlı ve sohbetli ‘Koma’ Film kuşaklarında ise ‘Küçük Kıyamet’ filminden oyuncu Cansel Elçin ile yazar Doğu Yücel, ‘Daha’ filminden oyuncu Onur Saylak, ‘Sarmaşık’ filminin yönetmeni Tolga Karaçelik ve oyuncu Hakan Karsak, Masumiyet yapımı ile oyuncu Derya Alabora, Kader filmi ile oyuncu Ufuk Bayraktar konuk olarak etkinliklerde yer alıyor.

Duvar

Paylaş.

Yanıtla