Balenin Parlayan Yıldızı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sibel Bahçetepe’nin haberi / 13 yaşındaki balerin Ela Kaner, ABD’de 16 ülkeden, toplam 500 dansçının yarıştığı organizasyonun 12-15 yaş kategorisinde 100 dansçı arasından birinci seçildi.

Geleceğin yıldızı olarak gösterilen Ela Kaner, henüz 13 yaşında olmasına karşın ulus-lararası bale yarışmalarında kazandığı ödüller ile dikkat çekiyor. Kaner, “4 yaşımdayken balerin olmaya çoktan karar vermiştim. En çok da Fındıkkıran Balesi’ndeki Küçük Clara’yı oynamayı isterdim. 28 Aralık’ta Makedonya Devlet Opera ve Balesi tarafından Küçük Clara’yı oynamam için davet edildim. Kurduğum hayallerimi yaşıyorum” diyor.

Lise öğrenimini İsviçre’de sürdürmesi için Avrupa’nın en prestijli bale okullarından olan “Ballettschule Theater Basel”den tam zamanlı devlet bursu teklifi alan Kaner’in baleye olan yeteneği henüz 4 yaşındayken balenin en önemli isimlerinden Hülya Aksular tarafından keşfedildi. Bale eğitimine İÜ Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü’nde devam eden Kaner, Üsküp’teki “Stage 2019” Uluslararası Dans Yarışması’nda birincilik kazandı. Kaner 28 Aralık’ta Üsküp’te sahnelenecek “Fındıkkıran Balesi” temsilinde, “Küçük Clara” rolünü oynaması için Kuzey Makedonya Devlet Opera ve Balesinden resmi davet aldı.

ABD’YE DAVET EDİLDİ

Otoritelerce dünyanın en önemli dans yarışmalarından biri olarak kabul edilen İtalya’daki Youth America Grand Prix Cattollica’nın 21-24 Kasım tarihleri arasındaki yarıfinallerine katılan Kaner, 16 ülkeden, toplam 500 dansçının yarıştığı organizasyonda, 12-15 yaş grubu modern dans kategorisinde 100 dansçı arasından birinci seçildi. Kaner, önümüzdeki yıl nisan ayında New York’ta yapılacak Youth America Grand Prix Finallerine davet edildi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla