Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan Yeni Performans: Gölge Veri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın yeni dans çalışması Gölge Veri (work in progress), 11 ve 12 Ocak 2020 tarihlerinde ilk kez Arter’de seyirciyle buluşacak. Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın, kişisel anılardan yola çıkarak ve dansın kolektif belleğini harekete geçirerek oluşturduğu koreografi, Arter’in üç bölümden oluşan Performans Programı’nın Katılma başlıklı ikinci bölümü kapsamında sahnelenecek.

Arter’in Etkinlik Programı kapsamında, Mayıs 2020’ye kadar sürecek bir performans sanatı seçkisi yer alacak. Selen Ansen’in küratörlüğünü üstlendiği Performans Programı, Kutlama, Katılma ve Tınlama başlıklarını taşıyan, birbiriyle ilişkili ve ardışık üç bölümden oluşuyor.

Performans Programı’nın Katılma başlıklı ikinci bölümü, Çıplak Ayaklar Kumpanyası tarafından, Arter’in prodüksiyon desteğiyle yaratılan Gölge Veri adlı yeni dans çalışmasıyla devam edecek. Gölge Veri, dans ve hafıza arasındaki ilişkiyi irdeleyen, dansı hafızanın performansı olarak deneyimlemeye davet eden bir çalışma. Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın, kişisel anılardan yola çıkarak ve dansın kolektif belleğini harekete geçirerek oluşturduğu koreografi, her bir hareketin geçiciliğine dikkat çekerken dansın geçmişten geleceğe aktarımını ve kaydını sahneliyor. Bu bütünlüğüyle saklanamaz, korunamaz ve geçici sanat disiplini üzerine düşünürken, Çıplak Ayaklar Kumpanyası birbirinden bağımsız binlerce anının ve anların gelecekte tek bir anlatının parçaları olma ihtimali üzerinden bir tahayyül kuruyor. Koreografisini Melih Kıraç’ın hazırladığı Gölge Veri’de Aslı Öztürk, Büşra Firidin, Mihran Tomasyan ve Melih Kıraç yaratıcı dansçı olarak yer alıyorlar.

Gölge Veri, 11 Ocak Cumartesi akşamı saat 18:00’de Arter’in performans salonu Karbon’da prömiyer yapacak ve 12 Ocak Pazar günü de aynı saatte izlenebilecek. Performansın biletleri Arter’den temin edilebilir.

Performans Programı’nın Katılma başlıklı ikinci bölümü 2020’de Ocak ve Şubat aylarında Mette Edvardsen, Ant Hampton ve Tim Etchells’ın performanslarıyla devam edecek

Paylaş.

Yanıtla