Çocuklar için Tatil Zamanı: Canavar Var Mı? Yok Mu?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ginko Çocuk’un ilk kitabı “Düşman-Barış İçin Bir Kitap”ın uyarlaması “Canavar mı? Yok mu?” oyunu sahneleniyor. Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Ezgi Keskin ile “Canavar mı? Yok mu?”yu, çocuk tiyatrosunu ve oyuncuların yaşadığı zorlukları konuştuk.

İsveçli yazar Davide Cali’nin yazdığı, “Canavar mı? Yok mu?” oyunu Ginko Tiyatro tarafından sahnelenmeye devam ediyor. Oyun, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) olmak üzere çeşitli kitle örgütleri tarafından güçlü bir barış savunusu olarak sahiplenilen Düşmankitabından Ezgi Keskin tarafından uyarlanmış. Keskin aynı zamanda oyunun yönetmeni ve iki oyuncusundan biri.

Keskin ile Canavar mı? Yok mu?” oyununu, çocuk tiyatrosunu ve tiyatrocuların karşılaştıkları sorunları konuştuk.

Sahnelediğiniz oyunlardan bahsedebilir misiniz? Oyunlarınıza ilgi nasıl?

2019 Nisan ayında prömiyerini yaptığımız “Canavar mı Yok mu?” adlı bir oyunumuz var. Ginko Kitap’ın yayımladığı Düşman: Barış için bir kitap‘tan uyarlandı. Hikâyenin aslında iki düşman askeri konu ediliyor. Bizim oyunumuzda ise; kralların uydurduğu canavar yalanına inanan iki küçük kaplumbağa, -kahraman olmak için- olmayan bir canavarın peşine düşerler. Sonra bir bakarlar ki “canavar manavar yok!” ve köye dönüp kralları kovmaya karar verirler… Oyuna çok coşkulu bir ilgi var. Oyun sırasında çocukların sahneye, karakterlere, hikâyeye olan ilgisi açıkça görülüyor. Oyuna katılıyorlar, üzüldükleri ve sevindikleri yerlerde tepki veriyorlar. Anne ve babalar oyun sonrasında bizimle konuşmak istiyorlar ve oyunun “sadece bir çocuk oyunu değil, büyük oyunu da olduğunu” özellikle belirtmek istiyorlar ve bu bizi çok mutlu ediyor.

DUVAR

Paylaş.

Yanıtla