Devlet Tiyatroları’ndaki Emekçi Kıyımı TBMM Gündeminde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları’nda (DT) ve Devlet Opera ve Balesi’nde aktif görev alan ve kadro bekleyen en az 150 kişinin sözleşmesinin yenilenmemesi Meclis gündemine taşındı.

Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Müdürlüğü’nde süreli sözleşmeli olarak çalışan çok sayıda personelin sözleşmeleri yenilenmedi. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle sözleşmeleri yenilenmeyen çalışanların işlerine son verildi. 150 kişinin işten çıkarılması üzerine konuyu yazılı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, bu sayının daha da artabileceğinden endişe duyduklarını ifade etti.

Karabat, pek çok çalışan hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı ve hatta adli makamlara intikal etmiş bir şikâyet dahi olmamasına rağmen iş akitlerinin sonlandırılmasının adalet mekanizmasını yok etmek anlamına geldiğine işaret etti.

“KURUMSAL HAFIZA YOK EDİLİYOR”

Türkiye’de kurumsal hafızanın ve sürekliliğin AKP’nin uygulamalarıyla zaafa uğratıldığını aktaran Karabat, “Keyfi uygulamalarla Cumhuriyet’le yaşıt kurumlarımızın felce uğratılıyor. İş barışı ve çalışma ortamına büyük zarar veriliyor. Misafir sanatçı ve süreli sözleşmeli çalışan personelin önemli bir bölümünün keyfi bir şekilde işten çıkarılması kurumlarımıza da büyük zarar veriyor” dedi.

“HİÇBİRİMİZ ÖZGÜR DEĞİLİZ”

Açıklamasının devamında “Ülkede sanat kurumları kapatılıyorsa, sanatçılar işsiz kalıyorsa, tiyatro oyunları yasaklanıyorsa, sansür her alanda yaygınlaşıyorsa o ülkede çağdaşlaşmadan, demokrasi ve kalkınmadan söz edemeyiz.” diyen Karabat, “Sanatçısı özgür olmayan, sanatçısı kendini güvende hissetmeyen bir ülkede hiçbir yurttaş da özgür değildir” dedi.

Haberin devamı için Tıklayınız…

Paylaş.

Yanıtla