Ekmek ve Gül, kadınları Dirmit Oyunuyla Buluşturuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Latife Tekin’in romanından uyarlanan ve Nezaket Erden’in oynadığı “Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit” Ekmek ve Gül ile Tiyatro Hemhâl’in işbirliği ve Avcılar Belediyesinin katkılarıyla kadınlarla buluşuyor.

Latife Tekin’in, otobiyografisinden yola çıkarak yazdığı Sevgili Arsız Ölüm romanını Dirmit’e hayat vererek sahneye taşıyan Nezaket Erden, oyunu şimdi de kadınlar için sergiliyor.

“Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit’in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit’in türlü yollarından huylanıyor, ona türlü engeller koyuyorlar. Ama Dirmit durur mu, durmuyor!”

Nezaket Erden’in Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans bitirme tezi olan Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit oyunu, Ekmek ve Gül’ün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 24 Şubat Pazartesi günü Avcılar’da Barış Manço Kültür Merkezinde sergilenecek.

Gösterimin ücretsiz olacağı etkinliğe tüm kadınlar davetli.

Davetiyeler için iletişim: posta@ekmekvegul.net

Telefon: 0530 773 21 19

EVRENSEL

Paylaş.

Yanıtla