“Hayal Satıcısı”na Salon Bulundu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra yaptığı paylaşımlar nedeniyle, yandaş medya tarafından hedef gösterilen oyuncu Berna Laçin’in de yer aldığı tiyatro oyunu AKP’li Samsun Belediyesi tarafından iptal edildi. “Hayal Satıcısı” isimli tiyatro oyunu, 9 Mart Pazartesi günü Atakum’da bulunan Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde perde açacaktı. Oyunun tahsis edilen salonda oynanması Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendi. Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun sahne talep ettiği Doğa Koleji de daha önce verdiği salonu iptal etti.

Yapılan görüşmelerin ardından CHP’li Atakum Belediyesi, “Hayal Satıcısı” adlı oyun için belediyeye ait Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde bulunan Büyük Salonu tahsis etti. Berna Laçin’in oyunu sergileyebilmesi için salona sahne yapılarak izleyicilerin oyunu rahat seyredilmesi sağlanacak. Berna Laçin alınan kararı sosyal medya hesabından şöyle paylaştı: “Samsun seyircimizin dikkatine; Aysa Prodüksiyon’un sahneye koyduğu ‘Hayal Satıcısı’ 9 Mart’ta Samsun Atakum Belediyesi Kültür Sanat Eğlence Merkezi’nde! Ve biletix’te…”

Zehra İpşiroğlu’nun yazdığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği ve Berna Laçin’in rol aldığı oyunda bir fal kahvesi, iki yaşam arasında sıkışıp kalmış bir kadın, gelenler-gidenler, içinde bulunduğu cendereden çıkamayanlar anlatılıyor. Oyun ile verilen bilgi notunda, “Hayal Satıcısı, gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkılarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutar. Hapsoldukları bu dünyadan çıkışı engelleyen görme biçimini, özellikle de eril dili ve yarattığı körlüğü sorgulatma çabasındadır. Oyunda da söylendiği gibi ‘Erkek dediğin katil olur olmasına ama kurban olamaz asla’” ifadesi yer alıyordu.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla